StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Названо сім продуктів, які можуть полегшити симптоми алергії

11 травня 2021, 06:53
Ці продукти полегшать ситуацію.
цибуля
Лук-відмінний помічник при алергії / Фото pixabay.com

Зв'язок між сезонною алергією та їжею обмежується кількома групами продуктів, відомими як продукти з перехресною реакцією. Реакції на перехресно-реактивні продукти можуть виникати у людей з сезонною алергією на березу, амброзію або полин.

Крім цих груп продуктів, сезонні алергії, також звані сінною лихоманкою або алергічним ринітом, виникають тільки в певні періоди року - зазвичай навесні або влітку. Вони розвиваються, коли імунна система надмірно реагує на алергени, такі як пилок рослин, що призводить до закладеності, чхання і свербіння.

Хоча лікування зазвичай включає в себе ліки, що відпускаються без рецепта, зміна способу життя також може допомогти полегшити весняні неприємності. Додавання певних продуктів в свій раціон може дійсно допомогти полегшити такі симптоми, як виділення носа і сльозотеча, пише Healthline.

читайте такожЯк впоратися з весняною алергією: прості способи

Від зменшення запалення до зміцнення імунної системи існує ряд дієтичних варіантів, які можуть допомогти пом'якшити страждання, пов'язані з сезонною алергією.

Ось список страв, які варто спробувати.

1. Імбир

Багато неприємні симптоми алергії виникають через запальних процесів, таких як набряк і роздратування носових ходів, очей і горла. Імбир природним чином допомагає зменшити ці симптоми.

Протягом тисячоліть імбир використовувався як природний засіб від ряду проблем зі здоров'ям, таких як нудота і болі в суглобах. Доведено, що він містить антиоксидантні, протизапальні фітохімічні сполуки. Зараз експерти вивчають, як ці сполуки можуть бути корисні для боротьби з сезонною алергією.

Схоже, що немає різниці в протизапальних властивостях свіжого імбиру і сушеного. Додайте будь-який сорт в картоплю фрі, каррі, випічку або спробуйте заварити імбирний чай.

2. Бджолиний пилок

Бджолиний пилок-це не тільки їжа для бджіл, але і для людини! Ця суміш ферментів, нектару, меду, квіткового пилку і воску часто продається як ліки від сінної лихоманки.

Надійне джерело досліджень показує, що бджолиний пилок може надавати протизапальну, протигрибкову та протимікробну дію в організмі. В одному дослідженні на тваринах, якому довіряють, бджолиний пилок пригнічувала активацію тучних клітин-вирішальний крок у запобіганні алергічних реакцій.

Який бджолиний пилок найкраще і як його їсти? "Є деякі докази, які підтверджують, що споживання місцевого бджолиного пилку допомагає підвищити опірність вашого організму до пилку, на яку у вас алергія", - говорить Стефані Ван'т Зельфден, дієтолог, який допомагає клієнтам справлятися з алергією. "Важливо, щоб мед був місцевим, щоб в пилку бджіл містилася та ж сама місцева пилок, на яку у вашого тіла алергія". Якщо можливо, пошукайте бджолиний пилок на місцевому фермерському ринку.

Бджолиний пилок випускається у вигляді невеликих гранул, зі смаком, який деякі називають солодко-гірким або горіховим. Творчі способи його вживання включають в себе посипання йогуртом або пластівцями або додавання в смузі.

3. Цитрусові

Вітамін С запобігає застуді, він може допомогти скоротити тривалість застуди, а також принести користь людям, що страждають алергією. Було показано, що вживання в їжу продуктів з високим вмістом вітаміну С знижує алергічний риніт, подразнення верхніх дихальних шляхів, викликане пилком квітучих рослин.

Тому під час сезону алергії не соромтеся вживати цитрусові з високим вмістом вітаміну С, такі як апельсини, грейпфрути, лимони, лайми, солодкий перець і ягоди.

4. Куркума

Куркума не дарма відома як потужний протизапальний засіб. Його активний інгредієнт, куркумін, був пов'язаний зі зменшенням симптомів багатьох захворювань, викликаних запаленням, і може допомогти мінімізувати набряк і роздратування, викликані алергічним ринітом.

Хоча вплив куркуми на сезонну алергію на людях широко не вивчався, дослідження на тваринах є багатообіцяючими. Одне показало, що лікування мишей куркумою знижує їх алергічну реакцію.

Куркуму можна приймати в таблетках, настоянках або чаях - або, звичайно, є разом з їжею. Незалежно від того, чи приймаєте Ви куркуму як добавку або використовуєте її в кулінарії, обов'язково вибирайте продукт з чорним перцем або піперином або поєднуйте куркуму з чорним перцем у своєму рецепті. Чорний перець збільшує біодоступність куркуміну до 2000 відсотків.

5. Помідор

Хоча цитрусові, як правило, отримують всю славу, коли справа доходить до вітаміну С, помідори є ще одним чудовим джерелом цієї важливої поживної речовини. Один помідор середнього розміру містить близько 26 відсотків рекомендованої денної норми вітаміну С.

Крім того, помідори містять лікопін, ще одне антиоксидантне з'єднання, яке допомагає придушити системне запалення. Лікопін легше засвоюється організмом в процесі приготування, тому вибирайте консервовані або варені помідори, щоб отримати додатковий імпульс.

6. Лосось та інша жирна риба

Є деякі докази того, що омега-3 жирні кислоти з риби можуть підвищити вашу опірність алергії і навіть полегшити астму.

Німецьке дослідження, проведене в 2005 році з надійного джерела, показало, що чим більше у людей жирних кислот ейкозапентаєнової (EPA) було в кровотоці, тим менше у них ризик алергічної чутливості або сінної лихоманки.

Ще одне недавнє дослідження, яке довіряє, показало, що жирні кислоти допомагають зменшити звуження дихальних шляхів, що виникає при астмі та деяких випадках сезонної алергії. Ці переваги, ймовірно, пов'язані з протизапальними властивостями омега-3.

Американська серцева асоціація та дієтичні рекомендації для американців - довірене джерело-рекомендують дорослим споживати 200 грам риби на тиждень, особливо" жирної " риби з низьким вмістом ртуті, такої як лосось, скумбрія, сардини і тунець. Щоб збільшити ваші шанси на позбавлення від алергії, постарайтеся досягти цієї мети або навіть перевершити її.

7. Цибуля

Цибуля-відмінне природне джерело кверцетину, біофлавоноїду, який ви, можливо, бачили продаваним окремо в якості харчової добавки.

Деякі дослідження показують, що кверцетин діє як природний антигістамінний препарат, зменшуючи симптоми сезонної алергії. Оскільки цибуля також містить ряд інших протизапальних і антиоксидантних сполук, ви не помилитеся, включивши їх у свій раціон під час сезону алергії. (Можливо, потім вам захочеться освіжити подих.)

Сирий червоний лук має найвищу концентрацію кверцетину, за ним слідують біла Цибуля і зелена цибуля. Приготування знижує вміст кверцетину в цибулі, тому для максимального ефекту їжте цибулю сирим. Ви можете спробувати їх в салатах, в соусах (наприклад, гуакамолі) або в якості начинки для бутербродів. Цибуля також багата пребіотиками, які живлять здорові кишкові бактерії і додатково підтримують імунітет і здоров'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти