StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Наскільки погано пропускати сніданок: лікарі дали відповідь

22 травня 2021, 19:27
Сніданок має важливе значення для визначення пріоритетів.
пластівці з молоком
Важливо прискорити метаболізм вранці, поклавши що-небудь в шлунок / 1zoom.ru

Дуже ймовірно, що хтось десь в якийсь момент сказав вам одне непорушне правило: ніколи не пропускати сніданок. Ранковий прийом їжі часто підноситься як "найважливіший", і всі, від вашої матері до вашого тренера, схильні проповідувати це вагоме твердження.

Але хоча ця мудрість здається позачасовою і передається від покоління до покоління, чи дійсно вона має сенс?

Намагаючись зрозуміти, чому ця їжа "подається на золотому блюді" в порівнянні з обідом і вечерею, Livestrong поговорив з кількома експертами про те, звідки взялася ця теорія.

читайте такожРецепт смачного сніданку: неймовірні панкейки, які вийдуть у кожного

У переважній більшості вони погодилися з тим, що сніданок має важливе значення для визначення пріоритетів, і ви не повинні відмовлятися від нього, Якщо можете, але є винятки з цього правила. А в деяких випадках взагалі нормально відмовитися від їжі з ранку.

Важливо більше те, що ви їсте, че то, коли ви це їсте

"Важливо прискорити метаболізм вранці, поклавши що-небудь в шлунок", - говорить кардіолог Стівен Сінатра, доктор медицини. Але що важливіше, так це те, що ви вибираєте для цього правильну їжу.

Є велика різниця між мискою солодких пластівців і збалансованою тарілкою нежирного білка, корисних жирів і фруктів, багатих клітковиною. Дійсно, ваша мета в ранкові години-вибрати поживну їжу, яка допоможе вам відчувати себе ситим і задоволеним, щоб ви не померли з голоду до обіду.

"Коли споживаються продукти з низьким глікемічним індексом, ваш інсуліновий відповідь автоматично контролюється, і ваше тіло поглинає поживні речовини протягом більш тривалого періоду", - пояснює доктор Сінатра.

Подумайте, що відбувається, коли ви випиваєте келих вина натщесерце. Алкоголь швидко вражає, вірно? Але якщо ви з'єднаєте це вино з горіхами і сиром або навіть з повноцінною їжею, це буде мати менший ефект, оскільки засвоюється повільніше. "Те ж саме відбувається, коли ви поєднуєте на сніданок жирну і багату клітковиною їжу, таку як органічне масло і вівсянку. Інсулінова реакція дещо знижується", - говорить він.

Відмова від сніданку може спровокувати тягу до нездорової їжі

Вам знайоме почуття, коли пройшло занадто багато часу з моменту вашого останнього прийому їжі? Ви втомилися, можливо, трохи нервуєте, і у вас починає стукати в голові.

За словами сертифікованого консультанта з харчування Джейн Вільямс, якщо ви не дотримуєтеся певного, послідовного режиму харчування, пропуск сніданку може створити негативний цикл тяги до їжі, який триватиме протягом дня.

Як тільки ви задовольните потребу перекусити один раз, ви продовжите відчувати тягу до іншої їжі, велика частина якої вам не підходить. "Відмова від їжі призводить до падіння рівня цукру в крові, змушуючи вас кататися на американських гірках, що в 90% випадків призводить до надмірного споживання цукру. Це впливає на рівень інсуліну і може призвести до збільшення ваги, що створює серйозні проблеми зі здоров'ям, якщо це стає звичайною практикою", - попереджає вона.

Якщо ви не голодні, вам не слід снідати

Багато людей, не зовсім люблять сніданки. Насправді, за словами Вільямса, ви не повинні цього робити. Однак вам також слід з'ясувати, чому ви не готові їсти з того моменту, як прокидаєтеся. Чи часто ви пізно ввечері влаштовуєте великі обіди? Або ваш графік сну не в порядку, що порушує ваш циркадний ритм, що регулює голод і апетит?

"Це нормально - не бігти на кухню відразу після того, як будильник спрацює", - говорить Кейт Томас-Аюб, доктор медичних наук, доцент медичного коледжу Альберта Ейнштейна в Нью-Йорку, що спеціалізується на ожирінні. Але важливо з'їсти що-небудь протягом двох-трьох годин після початку дня. Це прокладає шлях до стабільного здоров'я кишечника, змушуючи вашу травну систему рухатися, а також сигналізує вашому метаболізму, щоб він почав працювати.

Однак, якщо ви виявите, що ніколи не в настрої для ранкового прийому їжі - і ви виключили причини, описані вище, - варто поговорити зі своїм лікарем або дієтологом, оскільки може виникнути гормональний дисбаланс, що вимагає вашої уваги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти