StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Чоловіки повинні бути уважні": лікар звернув увагу на небезпеку популярного напою

14 червня 2021, 20:10
Чоловіки повинні пам'ятати про інгредієнти, що містяться в будь-яких формах добавок.
Чоловік, Жінка
Деякі з цих продуктів містять стероїди , які можуть впливати на рівень тестостерону / infosmi.net

Для багатьох людей Протеїнові коктейлі є невід'ємною частиною фітнес-інструментів. Це тому, що білок необхідний для нарощування і підтримки м'язів, міцності кісток і багатьох функцій організму.

Порошкові форми білка часто приймають до або після тренування. Однак такий прийом протеїну може становити прихований ризик для здоров'я, пише Express.co.uk.

Чоловіки повинні пам'ятати про інгредієнти, що містяться в будь - яких формах добавок для вправ або протеїнових коктейлів", - попереджає доктор Маліні Уппал, медичний директор GENNET City Fertility, Лондонської Клініки репродуктивної медицини.

За словами доктора Уппала, деякі з цих продуктів містять стероїди, які можуть впливати на рівень тестостерону в організмі.

читайте такожНазвані найкорисніші напої для організму людини

Він попередив, що це може мати наслідки для виробництва сперми і лібідо.

Підрив вироблення сперми-справа ризикована, тому що це ускладнює зачаття.

Клініка Мейо пояснює " " занадто мало сперматозоїдів при еякуляції може ускладнити вагітність, тому що для запліднення яйцеклітини є менше кандидатів".

Чого ще слід уникати?

Є й інші аспекти, пов'язані з тренуваннями в тренажерному залі, які можуть вплинути на фертильність.

"Регулярне підняття важких предметів або надмірна їзда на велосипеді можуть вплинути на загальну кількість сперматозоїдів, їх якість і форму", - попередив Уппал.

Як він пояснив, це пов'язано з теплом, що виділяється при виконанні вправ, і вагою, що надається на яєчко під час цих вправ.

"Чоловікам, які намагаються зачати дитину, слід подумати про зниження ваги, який вони піднімають, або про частоту виконання цієї вправи", - порадив Уппал.

Загальні поради щодо підтримки фертильності в робочому стані

Стрес-неминуча частина життя, але контролювати рівень стресу життєво важливо з багатьох причин.

"Стрес вивільняє в нашому організмі гормон кортизолу, який впливає як на нашу фізіологію, так і на психологію. У репродуктивній науці кортизол може порушити нормальні гормональні шляхи", - зазначив лікар.

У жінок, пояснив Уппал, це може зупинити або затримати овуляцію та / або менструацію.

"Так що, якщо ви намагаєтеся завести дитину, яйцеклітина може не бути випущена для запліднення", - попередив він.

Те, як ви справляєтеся зі стресом, також може побічно впливати на фертильність.

Уппал пояснив: "Наше емоційне здоров'я нерідко переплітається з харчуванням. Погана дієта, переїдання або недоїдання завжди можуть вплинути на ваш менструальний цикл, викликати анемію, гіперглікемію (високий рівень цукру в крові - діабет і провісник серцевих захворювань) і, отже, вплинути на фертильність".

Часто упор робиться на зайву вагу, проте надмірна втрата ваги також може викликати ановуляторні цикли (відсутність овуляції), - пояснив він.

Він продовжував:"збільшення або зменшення ваги також може вплинути на впевненість у собі, що може вплинути на фізичні відносини та лібідо".

Фертильність не є точною наукою, і існує безліч різних факторів, які можуть впливати на репродуктивну систему чоловіків і жінок.

"Вищевказані фактори не є вичерпними, і якщо ви відчуваєте труднощі із зачаттям або турбуєтеся про свою фертильність, вам слід проконсультуватися з фахівцем з фертильності для отримання додаткових рекомендацій",-порадив д-р Уппал.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти