StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Красиво і корисно: 11 їстівних квітів

8 грудня 2020, 21:08
Не всі квіти безпечні для вживання в їжу.
1607454472-1361.jpg
Не всі квіти безпечні для вживання в їжу / Pixabay

Квіткові прикраси на обідньому столі-це класична і вічна традиція, але квіти іноді можуть з'явитися і на вашій тарілці. Їстівні квіти використовуються в багатьох кухнях, і їх можна знайти в меню по всьому світу.

Не всі квіти безпечні для вживання в їжу, але ті, які безпечні, можуть запропонувати унікальний сплеск аромату і кольору багатьом стравам, включаючи салати, соуси, напої та закуски.

Деякі з них можуть навіть принести користь для здоров'я.

читайте такожЛікарські трави: названі рослини, що допомагають від здуття живота

Ось 11 їстівних квітів, потенційно корисних для здоров'я

1. Гібіскус

Гібіскус дає великі декоративні квіти, які зазвичай ростуть в тропічному і субтропічному кліматі по всьому світу. Існують сотні видів гібіскуса, але найпопулярніший їстівний сорт відомий як roselle або Hibiscus sabdariffa.

Квіти гібіскуса можуть виростати до 15 см в діаметрі і бувають самих різних кольорів, включаючи червоний, білий, жовтий і різні відтінки рожевого.

Хоча гібіскус іноді вирощують виключно в декоративних цілях, він також добре відомий своїми кулінарними і лікувальними застосуваннями. Ви можете з'їсти квітку прямо з рослини, але зазвичай його використовують для приготування чаю, приправ, варення або салатів.

Багато культур п'ють чай з гібіскуса через його лікувальні властивості. Деякі дослідження показують, що гібіскус може допомогти знизити кров'яний тиск і рівень холестерину, хоча необхідні додаткові дослідження, щоб краще зрозуміти, як гібіскус може підтримувати здоров'я серця.

Чай яскраво-червоний, з терпким кислуватим смаком. Його можна подавати гарячим, але в спекотний літній день він особливо освіжає з льодом.

2. Кульбаба

Кульбаби-найстійкіші садові бур'яни. Тим не менш, вони також є дуже поживним їстівним квіткою.

У кульбаб маленькі квітки-приблизно 2-4 см в діаметрі - з безліччю крихітних яскраво-жовтих пелюсток. Вони містять різні рослинні сполуки, які, як відомо, мають потужні антиоксидантні властивості.

Цікаво, що квіти - не єдина частина кульбаби, яку можна їсти. Фактично, можна насолоджуватися будь-якою частиною цього так званого бур'яну, включаючи його коріння, стебла і листя.

Є нескінченні варіанти поїдання кульбаби. Квіти можна їсти сирими, окремо або кидати в салат. Їх можна панірувати і смажити або використовувати для приготування желе і вина.

Коріння часто замочують, щоб приготувати чай, а зелень можна вживати в сирому вигляді у вигляді салату або начинки для бутерброда. Їх також можна приготувати в рагу, запіканках або в будь-якому іншому блюді, що вимагає ситної зелені.

Лаванда
Лаванда, ймовірно, найбільш відома своїм характерним ароматом / Фото: nexplorer.ru

3. Лаванда

Лаванда-це деревна квіткова рослина, спочатку вирощена в деяких частинах Північної Африки та Середземномор'я. Фіалкові квітки дуже маленькі, але рясні.

Лаванда, ймовірно, найбільш відома своїм характерним ароматом, який відомий своєю заспокійливою дією.

Комбінація кольору і аромату робить лаванду особливо бажаним доповненням до різноманітних продуктів харчування, включаючи випічку, настояні сиропи, лікери, трав'яні чаї, сухі прянощі і суміші трав.

Його аромат добре поєднується як з солодкими, так і з солоними інгредієнтами, включаючи цитрусові, ягоди, розмарин, шавлія, чебрець і шоколад.

При приготуванні з лавандою найкраще починати з невеликої кількості і повільно збільшувати, поки не досягнете бажаного смаку, оскільки він може швидко стати переважною.

4. Жимолость

Існує майже 200 видів жимолості, але найбільш поширені японські і деревні сорти. Ароматні квіти, зазвичай світло-жовті або білі, містять нектар, який можна їсти прямо з квітки.

Жимолость була життєво важлива для традиційної китайської медицини протягом століть.

Квіти і їх екстракти вживаються в їжу або наносяться на шкіру для лікування різних запальних станів. Однак його ефективність в якості лікарської терапії для людей залишається науково недоведеною (5).

У кулінарії жимолость найчастіше використовується для приготування чаю або ароматного ароматного сиропу.

Ви можете використовувати сироп для підсолоджування холодного чаю, лимонаду, йогурту і сорбету або замість цукру в рецептах швидкого приготування хліба.

Хоча квітка жимолості і його нектар абсолютно безпечні для вживання в їжу, зверніть увагу, що ягоди деяких сортів можуть бути токсичними при попаданні в організм у великих кількостях.

5. Настурція

Настурція є фаворитом кулінарів завдяки яскравим кольорам і унікальному пікантному смаку.

І листя, і квіти настурції їстівні, їх можна вживати в сирому або приготованому вигляді. У них гострий, злегка пряний смак, хоча самі квіти м'якше, ніж листя.

Квітки у формі воронки зазвичай яскраво-помаранчеві, червоні або жовті. Ними можна красиво прикрасити торти, тістечка і салати.

Листя округлі, нагадують маленькі латаття. Вони досить ніжні, щоб їх можна було використовувати як салатну зелень або додавати в соус песто.

Настурція-це не тільки універсальний і привабливий інгредієнт, але і поживний, що містить безліч мінералів і корисних для здоров'я сполук з антиоксидантною і протизапальною дією.

6. Огіркова трава

Бурачник, або звездоцвет, - це рослина, яка дає ніжні зірчасті квіти. Квітки зазвичай блакитні, але також можуть бути білими або рожевими.

У фітотерапії огірочник використовується для лікування легких недуг, таких як біль в горлі або кашель. Однак досліджень на людях, що підтверджують його ефективність в якості лікарського засобу, мало.

На кухні немає недоліку в способах використання огірочника, оскільки і квіти, і листя їстівні. Часто описують, що квіти мають злегка солодкуватий смак, що нагадує аромат огірка і меду.

Квіти можна їсти свіжими в салаті або як гарнір до десертів і коктейлів - або їх можна готувати і додавати в супи, соуси або фаршировані пасти. Бурачник також можна подавати як самостійний овочевий гарнір.

8. Троянда

Існує більше 150 видів троянд практично будь-якого мислимого розміру і кольору. Найприємніше те, що всі вони їстівні. Однак не всі троянди однакові на смак.

Гарне емпіричне правило при виборі ароматної троянди: якщо вона приємно пахне, вона, ймовірно, буде і смачною. Однак їжте тільки пелюстки, тому що листя і стебла не дуже смачна закуска.

Пелюстки троянд мають дуже ароматний, квітковий і злегка солодкуватий смак.

Їх можна їсти сирими, змішувати з різними фруктовими або зеленими салатами або сушити і додавати в мюслі або суміші трав.

Свіжі пелюстки троянд також можна змішати і додати в рідину для приготування напоїв, джемів і желе з додаванням троянди. Нарізані пелюстки троянд, додані до цукру або олії, надають унікальну нотку звичайним інгредієнтам.

Як і багато інших їстівні квіти, Троянди корисні для здоров'я. Деякі дослідження показують, що певні сполуки в трояндах можуть відігравати роль у зменшенні тривоги та сприянні розслабленню.

9. Квіти гарбуза

Якщо ви коли-небудь вирощували в своєму саду літній гарбуз, ви, ймовірно, знали про їх ніжних квітках. Однак ви можете не знати, що ці квіти так само їстівні, як і сама гарбуз.

Хоча ці суцвіття утворюються на всіх типах літніх гарбузів, найбільш популярні цукіні. Квітки кабачків яскраво-жовті з довгою округлою формою дзвіночка.

Ці квіти можна їсти сирими як гарнір або нарізати і додавати в салати. Якщо ви відчуваєте себе поблажливо, ще один чудовий варіант-наповнити квітки сиром з пряними травами і смажити або запікати їх, поки ніжні пелюстки не стануть хрусткими.

Вам не потрібно жертвувати урожаєм гарбуза, щоб насолодитися квітами. Тільки жіночі квіти можуть перетворитися на гарбуз, тому намагайтеся їсти чоловічі квіти, щоб забезпечити повний урожай.

Чоловічі квіти мають довгий тонкий стебло і зазвичай ростуть по зовнішніх краях рослини. Жіночі квіти, як правило, ростуть ближче до центру рослини і мають невеликі цибулинні плоди біля основи квітки, де він зустрічається зі стеблом.

10. Братки

Братки однаково приємно їсти. У братків маленькі квітки, близько 2-3 дюймів (5-8 см) в діаметрі. Вони існують у багатьох кольорах, але найбільш поширені відтінки фіолетового, синього і жовтого. У них п'ять перекривають один одного пелюсток з темним ділянкою в центрі, що нагадує чорнильну пляму.

Як правило, братки мають м'який, свіжий і злегка квітковий аромат, хоча є деякі варіації смаку в залежності від типу.

Оскільки братки можуть мати дуже багато колірних варіацій, вони стануть відмінним декоративним доповненням до десертів, таким як випічка, торти і печиво. Для особливого чуття можна нафарбувати пелюстки, перш ніж додавати їх в блюдо.

Для більш простого приготування братки можна дрібно нарізати і додати в простий зелений салат для додання кольору і текстури.

Крім того, що братки є унікальним доповненням до їжі, вони також є багатим джерелом декількох потужних рослинних сполук, які, як відомо, мають антиоксидантні та протизапальні властивості.

читайте такожРомашка і шавлія: 6 інгредієнтів для здоров'я мозку

11. Ромашка

Ромашка - це квіткова рослина, яке століттями використовувалося в кулінарії і традиційній медицині.

У лікувальних цілях ромашку часто вживають для зменшення занепокоєння і поліпшення якості сну.

Квітки дуже нагадують ромашки, хоча і набагато менше. Вони надають стравам, з яких готуються, злегка солодкуватий землистий смак.

Більшість рецептів вимагають нагрівання квітів у рідині, щоб витягти з них аромат і біологічно активні сполуки. Листя і квіти зазвичай спочатку сушать, але можна використовувати і в свіжому вигляді.

З квіток ромашки найчастіше роблять сиропи або інші настої для випічки, смузі або десертів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти