StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Картопляний крохмаль: що потрібно знати про продукт і ризики вживання

27 травня 2021, 09:54
Картопляний крохмаль не містить глютену, що означає, що він може ефективно працювати в якості альтернативи простий борошні.
картофель_піща_еда
Картопляний крохмаль-поширений інгредієнт, який використовується в різних рецептах./ 1zoom.ru

Картопляний крохмаль-це крохмаль, отриманий з картоплі. Після висихання крохмаль набуває легку порошкоподібну консистенцію, схожу на борошно, і є звичайним інгредієнтом, який використовується в декількох рецептах.

Щоб отримати картопляний крохмаль, людина подрібнює сиру картоплю, яка відокремлює зерна крохмалю від зруйнованих клітин. Потім крохмаль очищають і залишають сушитися. Після висихання картопляний крохмаль набуває білу порошкоподібну консистенцію, що нагадує борошно.

Картопляний крохмаль не містить глютену, що означає, що він може ефективно працювати в якості альтернативи простий борошні без глютену в деяких рецептах.

читайте такожЛікарі розповіли про підступну небезпеку молодої картоплі

У цій статті досліджуються використання і переваги картопляного крохмалю і порівнюються його різні види, пише Medical News Today.

Використання картопляного крохмалю

Картопляний крохмаль-поширений інгредієнт, який використовується в різних рецептах. Картопляний крохмаль можна не тільки посипати сирим поверх їжі, але і описаними нижче способами.

Загусник

Одне з основних застосувань картопляного крохмалю - в якості загусника в різних рецептах, оскільки він ефективно вбирає воду.

Однак сильне нагрівання може призвести до руйнування крохмалю, що означає, що він не зможе належним чином вбирати вологу, що перешкоджає його загущающему ефекту. Тому найкраще обережно нагрівати крохмаль і поступово додавати його в соуси.

Рецепти, в яких в якості загусника використовується картопляний крохмаль, включають:

  • супи і соуси
  • начинки для пирогів
  • соус
  • рагу і запіканки

Безглютенова альтернатива борошні

Оскільки він не містить глютену, картопляний крохмаль може стати підходящою безглютенової альтернативою борошні в рецептах випічки.

Однак занадто багато картопляного крохмалю може надати випічці суху розсипчасту консистенцію. Тому його можна використовувати в рецептах випічки поряд з іншими крохмалем.

Поширені рецепти випічки, в яких використовується картопляний крохмаль, включають:

  • кекс
  • рецепти швидкого хліба
  • безглютенові Борошняні суміші

Смажити їжу

Картопляний крохмаль може служити відповідною оболонкою для смаженої їжі. Він може покривати такі продукти, як курка, риба або овочі, перед смаженням.

Покриття з картопляного крохмалю може надати продуктам золотистий і хрусткий зовнішній шар в процесі смаження.

Перевага

Вуглеводи-основне джерело енергії для організму. Виділяють три основних типи:

  • цукор
  • крохмаль
  • харчові волокна

Ці вуглеводи містяться в ряді рослинних і молочних продуктів. Якщо людина не нагріває і не готує його, картопляний крохмаль містить крохмаль, званий резистентним крохмалем.

Тонкий кишечник не перетравлює стійкі крохмалі, тобто вони працюють так само, як і харчові волокна. Стійкі крохмалі проникають в товсту кишку, де починають ферментуватися. У процесі ферментації ці стійкі крохмалі живлять дружні бактерії, присутні в кишечнику.

Є кілька можливих переваг для здоров'я від вживання стійких крохмалів в картопляному крохмалі, включаючи зазначені нижче.

Картопляний крохмаль може поліпшити чутливість до інсуліну

Деякі дослідження показали, що резистентний крохмаль може підвищувати чутливість людини до інсуліну. Цей тип крохмалю міститься в сирому картопляному крохмалі, яким можна посипати їжу.

В ході дослідження 2012 року чоловіки з надмірною вагою з'їдали всього 15-30 грамів (г) резистентного крохмалю щодня. Вони показали підвищену чутливість до інсуліну, ніж учасники, які не їли продукти з резистентним крохмалем.

Підвищена чутливість до інсуліну може відігравати певну роль у зниженні ризику ожиріння, діабету та серцевих захворювань.

Однак варто зазначити, що учасники жіночої статі не зазнали тих же результатів, що і чоловіки, в цьому дослідженні. Дослідники закликають до подальших досліджень, щоб визначити причину.

Картопляний крохмаль може поліпшити травлення і здоров'я товстої кишки

Як стійкий фермент крохмалю, він живить здорові бактерії всередині товстої кишки, перетворюючись в коротколанцюгові жирні кислоти.

Бутират-це коротколанцюгова жирна кислота, яка утворюється під час цього процесу і відіграє важливу роль у клітинах товстої кишки.

Бутират може знизити рівень запалення в товстій кишці, що може допомогти знизити ризик розвитку ряду проблем з травленням.

Теоретично це може знизити ризик розвитку запальних процесів в кишечнику і товстій кишці, в тому числі:

  • запальний колоректальний рак
  • виразковий коліт
  • запір
  • пронос
  • Хвороба Крона
  • дивертикуліт

Однак більша частина досліджень бутирату і резистентного крохмалю проводилася за участю тварин, а не людей. Отже, необхідні додаткові дослідження на людях, щоб визначити, чи впливають ці переваги на людей.

Стійкий крохмаль може поліпшити зусилля по зниженню ваги

Дослідження, проведене в 2017 році, показало, що вживання в їжу стійкого крохмалю допомагає людям відчувати себе ситими після їжі. Під час дослідження учасники їли по 30 г стійкого крохмалю в день протягом 6 тижнів. Це зменшило кількість гормонів, що викликають почуття голоду у людей з надмірною вагою.

Люди, які їли стійкий крохмаль, також мали підвищений рівень сполук, які допомагали їм відчувати себе менш голодними вранці.

Ризик

Картопляний крохмаль зазвичай не несе великого ризику для здоров'я людини. Стійкі крохмалі, такі як картопляний крохмаль, діють аналогічно клітковині, а це означає, що після вживання побічних ефектів дуже мало.

Однак деякі люди можуть виявити, що вживання великої кількості картопляного крохмалю викликає гази і здуття живота.

Замінники картопляного крохмалю

Є кілька альтернатив картопляного крохмалю. Людина може замінити його одним з наступних варіантів:

  • Кукурудзяний крохмаль підходить для загустіння соусів і смаження.
  • Для випічки корисна пшеничне борошно, але вона містить глютен.
  • Порошок аррорута підходить для безглютенової випічки і загустіння соусів.
  • Рисове борошно-це Борошно, придатне для безглютенової випічки і згущення соусів.
  • Крохмаль тапіоки добре підходить для випічки без глютену і для загустіння соусів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти