StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Які фрукти допомагають схуднути: повний список

6 квітня 2021, 21:42
Фрукти можуть бути відмінним замінником солодощі.
Ягоди
Ягоди один з кращих продуктів для схуднення / Pixabay

Несолодкі або мінімально оброблені фрукти є відмінною закускою, оскільки вони багаті різними поживними речовинами, що підтримують здоров'я і благополуччя.

Фрукт також можуть допомогти схуднути, якщо люди включають їх у свій здоровий спосіб життя.

Природна солодкість більшості фруктів також може допомогти людям задовольнити тягу до цукру. Це, в свою чергу, може допомогти їм відмовитися від фаст-фуду і напівфабрикатів і досягти помірної ваги. Однак одні фрукти можуть бути краще для схуднення, ніж інші, повідомляє Medical News Today.

У цій статті ми обговоримо взаємозв'язок між вживанням фруктів і втратою ваги. Ми також перераховуємо найкращі фрукти, які люди можуть включати в свій раціон, намагаючись досягти помірної ваги.

Їжа фруктів і втрата ваги

Фрукти-один з найбільш корисних джерел вуглеводів. Включення фруктів в раціон, поряд зі здоровим харчуванням і регулярними фізичними вправами, може сприяти зниженню ваги.

Згідно з посібником з харчування для американців на 2020-2025 роки, люди повинні споживати 2 чашки фруктів на день як частину збалансованої дієти.

Надійне джерело досліджень також припускає, що вживання фруктів може допомогти досягти і підтримувати помірну вагу. Однак, згідно з дослідженням 2016 року, Можливо, різні види фруктів по-різному впливають на масу тіла.

В інших дослідженнях повідомляється, що більшість видів фруктів мають корисні властивості, включаючи ефекти проти ожиріння, і містять ряд вітамінів і мінералів. Ось чому деякі організації охорони здоров'я рекомендують вживати фрукти для схуднення.

Як фрукти допомагають схуднути?

Фрукти можуть сприяти схудненню кількома способами.

Клітковина

Фрукти багаті клітковиною, яка є неперетравлюваної частиною рослин і вуглеводів.

Дослідження, яким довіряють, пов'язують більш високе споживання клітковини з більш низькою масою тіла. Клітковина може довше зберігати відчуття насичення, що може знизити загальну кількість калорій в раціоні людини.

Автори дослідження 2019 року з надійних джерел повідомляють, що в результаті вживання харчових волокон Дорослі з ожирінням або надмірною вагою після дієти з обмеженням калорій втрачали вагу і дотримувалися дієтичних рекомендацій.

Калорійність і вміст води

Багато фруктів, таких як ягоди та дині, містять велику кількість води. Будучи багатим джерелом клітковини і води, фрукти можуть допомогти людям відчути ситість.

Низький глікемічний індекс

Глікемічний індекс (ГІ) вимірює вплив їжі на рівень цукру в крові.

Продукти з більш низьким ГІ викликають більш повільні зміни цукру в крові, ніж продукти з високим ГІ. Експерти вважають, що продукти зі значенням нижче 55 мають низький ГІ.

Надійне джерело досліджень показує, що дієта з контрольованим споживанням калорій і низьким ГІ може бути більш ефективною для схуднення, ніж дієта з високим ГІ і низьким вмістом жирів.

У той час як більшість фруктів мають низький ГІ, тропічні фрукти, такі як ананас, манго і кавун, мають середній або високий ГІ. Проте, фрукти з середнім і високим ГІ все ж можуть бути частиною здорового харчування.

Природна солодкість

Природна солодкість фруктів може допомогти приборкати тягу до цукру. Вибір фруктів замість печива або тістечок допоможе людині споживати менше калорій і менше жиру і доданих цукрів, при цьому дозволяючи йому насолоджуватися солодким частуванням.

Коли люди при дотриманні збалансованої дієти використовують фрукти замість інших солодких продуктів, вони можуть схуднути.

Кращі фрукти для схуднення

Всі фрукти містять поживні речовини, які відіграють важливу роль у загальному стані здоров'я. Дослідження показали, що наступні фрукти можуть допомогти при схудненні:

Яблуко

Одне яблуко середнього розміру містить 104 калорії і 4,8 грама (г) клітковини. Щоденне вживання яблук може допомогти схуднути.

Дослідження 2015 року, присвячене дітям і підліткам, показало, що z-бали ІМТ у людей, які їли цілі яблука і яблучні продукти, були нижчими, ніж у людей, які не вживали ці продукти. Остання група також частіше страждала ожирінням.

Z-показник ІМТ - це скоригований показник, що враховує стать і вік дитини. Він також відомий як показник стандартного відхилення ІМТ.

Авокадо

Половина авокадо містить 120 калорій і 5 г клітковини. Це також хороше джерело корисних для серця жирів, вітаміну К і фолієвої кислоти.

Авокадо може посилити відчуття ситості і знизити апетит, що є факторами, що сприяють зниженню ваги.

Одне дослідження з надійних джерел повідомляє, що регулярне вживання авокадо може допомогти людям підтримувати помірну вагу. Учасники дослідження з помірною вагою на початку дослідження набрали значно менше ваги за період від 4 до 11 років, ніж ті, хто не їв авокадо регулярно.

Банан

Один банан містить 112 калорій і 3,3 г клітковини. Банани також багаті калієм, який необхідний для здоров'я серця.

Завдяки солодкому смаку і високому вмісту клітковини банани можуть сприяти почуттю ситості і приборкати тягу до цукру. Крім того, вони являють собою дуже портативну здорову закуску, і їх легко вживати в дорозі.

Ягода

Ягоди-відмінний варіант для схуднення, так як у них багато води. У різних ягід кілька різний профіль поживних речовин, але всі вони містять важливі вітаміни і мінерали, що підтримують загальний стан здоров'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти