StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як жити довше: простий і швидкий щоденний ритуал, який може продовжити життя

8 липня 2021, 23:36
Навіть здаються незначними рішення можуть визначити хід вашого життя.
Довголіття_руки_стареніе_здоров'я
Кілька досліджень встановили зв'язок між здоров'ям порожнини рота і ризиком хронічних захворювань. / Pixabay

Залежно від того, кого ви запитаєте, довголіття можна приписати хорошим генам або простий удачі. Однак є середній шлях, який ближче до істини-прийняття рішень про здоровий спосіб життя.

Це пов'язано з тим, що головні вбивці, такі як рак і хвороби серця, в різному ступені можна змінити, якщо ви дотримуєтеся здорового способу життя. Більш того, навіть здаються незначними рішення можуть визначити хід вашого життя.

У статті, що описує десять найбільш ефективних втручань, які ви можете зробити, Harvard Health включає в себе чистку зубною ниткою і щіткою, пише Express.co.uk.

"Погане здоров'я порожнини рота може мати безліч наслідків", - пояснює здоровий організм.

"Це може призвести до поганого харчування, болю і, можливо, навіть до більш високого ризику серцевих захворювань та інсульту".

Кілька досліджень встановили зв'язок між здоров'ям порожнини рота і ризиком хронічних захворювань.

Ключовий висновок дослідження, опублікованого в Journal of Periodontal, полягає в тому, що використання зубною ниткою і міжзубних щіток пов'язано з більш низьким ризиком нових серцево-судинних подій у пацієнтів з ішемічною хворобою серця.

Міжзубні щітки мають маленькі щетинчасті головки, призначені для чищення між зубами, і вони бувають різної ширини, щоб відповідати розміру проміжків.

Було виявлено, що пародонтит-важка інфекція ясен-пов'язаний з ішемічною хворобою серця (ІХС) та інсультом.

Це змусило дослідників задатися питанням, чи корелює поліпшення звичок догляду за порожниною рота зі зниженням ризику серцево-судинних подій.

В цілому 942 пацієнти з ішемічною хворобою серця (ІХС) були обстежені на пародонтит, і у всіх була проведена оцінка їх звичок по догляду за порожниною рота.

Дослідники виявили, що пацієнти, які повідомили про чищення міжзубних проміжків, були молодшими, менш імовірно були чоловіки або страждали важким періодонтитом, менше піддавалися курінню, мали менше відсутніх зубів, менше показників нальоту і кровотеч при зондуванні і значно знижували Скоригований ризик нових серцево-судинних подій, ніж у тих пацієнтів з ІХС, які не повідомляли про чищення міжзубних проміжків.

"Ці результати показують, що чищення зубною ниткою і чищення міжзубних проміжків можуть знизити ризик нових серцево-судинних подій у пацієнтів з ІХС", - пишуть дослідники.

Вони дійшли висновку:"гіпотеза про те, що чистка міжзубних проміжків сама по собі знижує ризик нових серцево-судинних подій, повинна бути вивчена в інтервенційному дослідженні".

За даними клініки Майо, дослідження також показали:

Поганий стан зубів збільшує ризик бактеріальної інфекції в кровотоці, яка може вплинути на серцеві клапани. Здоров'я порожнини рота може бути особливо важливим, якщо у вас штучні серцеві клапани.

Характер втрати зубів пов'язаний з ішемічною хворобою серця.

Існує тісний зв'язок між діабетом і серцево-судинними захворюваннями, а також докази того, що лікування пародонту приносить користь людям з діабетом.

Важливі поради щодо здоров'я порожнини рота

Згідно з NHS, ви повинні чистити зуби двічі на день зубною пастою з фтором.

"Зубний наліт-це плівка бактерій, яка покриває ваші зуби, якщо ви не чистите їх належним чином. Він сприяє захворюванню ясен і карієсу", - попереджає здоровий організм.

На думку медперсоналу, ви також повинні щодня користуватися зубною ниткою або щіточкою для міжзубних проміжків, щоб видаляти залишки їжі, сміття і наліт між зубами.

"Змінюйте зубну щітку кожні три місяці або частіше, якщо щетина розчепірюється або зношується", - радить Клініка Майо.

Вам також слід запланувати регулярні стоматологічні огляди та чистку, - радить медичний орган.

"Також зверніться до стоматолога, як тільки виникне проблема зі здоров'ям порожнини рота".

Інші важливі усні поради включають:

  • Використовуйте рідину для полоскання рота, щоб видалити частинки їжі, що залишилися після чищення зубів щіткою і зубною ниткою.
  • Дотримуйтеся здорової дієти і обмежте споживання продуктів з додаванням цукру.
  • Уникайте вживання тютюну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти