StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як підготуватися до довгого життя: три простих кроки

20 квітня 2021, 14:30
Деякі прості дії можуть врятувати життя.
Довголіття
Довголіття залежить від того, як ви провели свою молодість / MTSOfan / Flickr

Популярні медичні видання давно визначилися зі способами продовжити собі життя. Найчастіше, вони звертають увагу на правильне харчування, фізичні навантаження не менше 150 хвилин на тиждень, а також здоровий сон, міцна нервова система і хороша екологія.

Нижче Главред наводить простий перелік медичних практик, які можуть допомогти запобігти або зменшити ризик поширених вікових захворювань.

Медичний журнал

Ведіть особистий медичний журнал, в якому записуйте минулі хвороби, травми, лікування, аналізи та обстеження, госпіталізації, поточні ліки і сімейний анамнез.

читайте такожЯк жити довше: три поради щодо довголіття, які не пов'язані з дієтою та фізичними вправами

Грунтуючись на сімейному анамнезі, визначте категорії вікових захворювань, яким ви схильні, такі як серцево-судинні захворювання, рак, діабет і хвороба Альцгеймера, і ознайомтеся зі стратегіями профілактики здорового старіння, які допоможуть їх уникнути.

Імунізація

Переконайтеся, що ви в курсі всіх рекомендованих щеплень. Центри контролю за захворюваннями надають інформацію про імунізацію дорослих. Хоча кількість щеплень, що використовуються в даний час для немовлят і дітей, і необхідність в деяких з них (наприклад, від вітряної віспи) може бути сумнівною, переваги набагато переважують ризики.

На додаток до ревакцинації для імунізації, що проводиться в ранньому віці, люди старше шістдесяти п'яти років також повинні отримати вакцину від пневмококової пневмонії і щорічне щеплення від грипу для здорового старіння.

Щорічні медогляди

Пройдіть повне медичне обстеження, яке включає вимірювання артеріального тиску, загальний аналіз сечі і загальний аналіз крові, а також електрокардіограму (ЕКГ) для пропаганди здорового способу життя.

Фізичний скринінг на такі загальні стани, як гіпертонія, діабет, підвищений рівень холестерину в сироватці крові, анемія і проблеми з печінкою або нирками.

Збережіть результати у вашій особистій медичній картці. Обговоріть зі своїм лікарем, як часто потрібно проходити медогляд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти