StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як позбутися головного болю без пігулок: названо простий спосіб

15 липня 2021, 02:50
Раціон сучасних людей містить недостатню кількість омега-3 жирних кислот, але велику кількість омега-6 - це безпосередньо пов'язано з головним болем.
Головний біль
При правильних акцентах в харчуванні знижується інтенсивність і частота головного болю / flickr.com/ kiril pipo

Учені з Університету Північної Кароліни (США) проаналізували раціон сучасної людини і знайшли зв'язок між харчуванням і частотою та інтенсивністю головного болю. В результаті виявилося, що для того, щоби впоратися з мігренню, пігулки необов'язкові. Досить додати в щоденний раціон деякі продукти.

Згідно з висновками експертів, щоденний раціон людей нашого часу містить недостатню кількість омега-3 жирних кислот, але велику кількість омега-6. Учені стверджують, що дані жирні кислоти є попередниками оксиліпінів -м олекул, що регулюють біль і запалення в організмі, йдеться в статті в журналі The BMJ.

За словами дослідників, оксіліпіни з омега-3 мають знеболюючу дію, а оксіліпіни з омега-6, навпаки, можуть спровокувати і посилювати біль.

відео дня

У дослідженні взяли участь 182 пацієнти. Всі учасники страждали від мігрені різної інтенсивності - від 5 до 20 днів на місяць. У першої контрольної групи добровольців зберегли нормальний рівень споживання омега-3 і омега-6. У другій групі раціон збагатили омега-3, а в третій - на тлі підвищення споживання омега-3 знизили споживання омега-6.

Після 16 тижнів дослідів в обох групах вчені зафіксували зниження частоти головних болів. Підвищення споживання омега-3 скорочувало головний біль на 1,3 години на день і приблизно на дві доби на місяць.

Підвищений рівень омега-3 і знижений омега-6 скорочував біль на 1,7 години на добу і приблизно на чотири дні на місяць.

читайте також8 типів мігрені та як дізнатися, що викликає саме ваш головний біль"У порівнянні з контрольною групою всі добровольці на зміненому раціоні повідомляли про коротші й менш інтенсивні головні болі", - зазначили експерти.

Таким чином, щоб якісно поліпшити життя і, якщо не позбутися від мігрені, то хоча б зменшити її вплив на людину, медики рекомендують додати до раціону продукти багаті жирними кислотами омега-3.

Як повідомляв Главред, раніше вчені назвали чотири несподівані звички, через які може боліти голова.

Також стало відомо, як позбутися мігрені на тлі стресу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти