StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

І знову про воду: чи потрібно випивати три літри на день

25 березня 2021, 20:51
Перебір з вживанням води може мати ризики для здоров'я.
Вода_с_лімоном
Вода може допомогти з схудненням і лікуванням головного болю / Pixabay

Ні для кого не секрет, що вода життєво важлива для вашого здоров'я. Фактично, вода становить 45-75% ваги вашого тіла і відіграє ключову роль у здоров'ї серця, управлінні вагою, фізичній працездатності та роботі мозку.

Дослідження показують, що збільшення споживання води може принести багато користі для здоров'я, повідомляє Healthline.

Однак кількість води, яка вам потрібна, є предметом суперечок, а надмірне вживання води може завдати шкоди вашому здоров'ю.

У цій статті розглядаються переваги і недоліки вживання 3 літрів води в день.

читайте такожУкраїні загрожує дефіцит питної води

Підтримує загальний стан здоров'я

Залишатися добре гідратованим неймовірно важливо, оскільки вода необхідна для різних процесів в організмі і відіграє ключову роль майже у всіх аспектах здоров'я і благополуччя.

Зокрема, ця рідина допомагає регулювати температуру тіла, транспортувати поживні речовини, підтримувати роботу мозку і підвищувати фізичну працездатність.

Нестача води може бути шкідливою, потенційно викликаючи побічні ефекти, такі як нудота, втома, запор, головні болі та запаморочення.

Таким чином, вживання 3 літрів води в день може допомогти вам задовольнити ваші потреби в гідратації і підтримати здоров'я.

Може прискорити втрату ваги

Збільшення споживання води може допомогти схуднути.

Питна вода безпосередньо перед їжею може бути особливо корисна, так як вона може викликати почуття ситості і знизити апетит.

Одне дослідження за участю 24 осіб показало, що вживання 500 мл води перед сніданком знижує кількість споживаних калорій на 13%.

Точно так само невелике 12-тижневе дослідження показало, що вживання 500 мл води перед кожним прийомом їжі в рамках низькокалорійної дієти збільшує втрату ваги на 44% в порівнянні з контрольною групою.

Питна вода також може тимчасово прискорити ваш метаболізм, що може збільшити кількість калорій, які ви спалюєте протягом дня.

У невеликому дослідженні за участю 16 осіб вживання 500 мл води тимчасово збільшило метаболізм на 24% протягом 1 години, що може сприяти зниженню ваги.

Може поліпшити здоров'я шкіри

Деякі дослідження показують, що вживання більшої кількості води може допомогти зберегти вашу шкіру еластичною і гладкою.

Наприклад, місячне дослідження за участю 49 осіб показало, що збільшення споживання води на 2 літри в день поліпшило гідратацію шкіри, особливо у тих, хто зазвичай пив менше 3,2 літра води в день.

Інше дослідження з участю 40 літніх людей пов'язувало більш високе споживання рідини з підвищеним зволоженням шкіри і pH поверхні шкіри.

PH шкіри відіграє важливу роль у підтримці шкірного бар'єру, що може вплинути на ризик виникнення певних шкірних захворювань.

Крім того, огляд шести досліджень показав, що підвищене споживання води зменшує сухість і шорсткість, підвищує еластичність шкіри і покращує її стан.

Інші переваги

Пиття більшої кількості води також може дати кілька інших переваг, в тому числі:

Підвищена регулярність. Численні дослідження пов'язують низьке споживання води з більш високим ризиком запору. Таким чином, вживання більшої кількості води може сприяти спорожненню кишечника.

Профілактика каменів у нирках. Один огляд дев'яти досліджень пов'язав більш високе споживання рідини з більш низьким ризиком утворення каменів у нирках.

Полегшення головного болю. Дослідження показують, що вживання більшої кількості води може полегшити головні болі, викликані зневодненням або втратою рідини.

Поліпшення настрою. Згідно з одним оглядом, збільшення споживання води може поліпшити як функцію мозку, так і настрій, особливо у дітей і літніх людей.

Підвищені спортивні здібності. У той час як зневоднення може погіршити працездатність, Заміна рідини після фізичної активності може підвищити витривалість і зменшити пошкодження ДНК, викликане вправам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти