StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Найгірший сніданок: ці продукти підвищують рівень цукру в крові

13 квітня 2021, 21:17
Деякі продукти викликають стрибок цукру в крові.
Цукровий діабет
Цукровий діабет може проявлятися різними симптомами / УНІАН

Діабет 2 типу-це стан, при якому продукти, які ви їсте, безпосередньо впливають на рівень цукру в крові. Оскільки сніданок є одним з найважливіших прийомів їжі протягом дня, то, що Ви вирішите з'їсти, або допоможе, або завадить цьому, а якщо ви будете вживати неправильний тип їжі, це може налаштувати вас на день підвищення рівня цукру в крові.

Яких продуктів для сніданку слід уникати і що рекомендується для підтримки стабільного стану?

читайте такожІнсульт і діабет: вчені назвали" смертельний " графік роботи

Створення дієти для діабету 2 типу-це балансуюча дія, що означає, що вона повинна включати в себе різні корисні вуглеводи, жири і білки: за даними Національного інституту діабету, хвороб травної системи і нирок (NIDDK).

Основна мета-вибирати продукти, які від природи багаті поживними речовинами, щоб уникнути коливань рівня цукру в крові, пише Express.co.uk.

Коли рівень цукру в крові не в нормі, можуть виникнути такі симптоми, як часте сечовипускання, надмірна спрага, втома і головні болі.

Якщо не лікувати ці симптоми, вони можуть мати руйнівні наслідки для загального стану здоров'я.

Однак, коли справа доходить до продуктів, яких слід уникати, деякі продукти можуть підвищувати рівень цукру в крові та інсуліну і сприяти запаленню. Це, в свою чергу, може збільшити ризик захворювання. Отже, які п'ять найгірших?

Підсолоджені пластівці для сніданку

На думку експертів у галузі охорони здоров'я, вживання підсолоджених пластівців для сніданку насправді є найгіршим способом почати свій день, якщо у вас діабет 2 типу.

Компанія Diabetes UK повідомила на своєму веб "сайті: "Деякі злаки, які можуть здатися корисними, не завжди так корисні, як здаються. Вони можуть містити велику кількість вільних цукрів і менше клітковини. Крім того, підсолоджені пластівці для сніданку містять дуже мало білка.

Упаковані закуски

Такі продукти, як кренделі, крекери та інші упаковані продукти, не підходять для діабетиків 2 типу. Ці продукти часто готуються з очищеного борошна і містять дуже мало поживних речовин.

Цукровмісні напої

Солодкі напої-найгірший вибір для людей з діабетом 2 типу.

У дослідженні, опублікованому в BMJ, були проаналізовані підсолоджені напої та їх вплив на діабет 2 типу.

Дослідження показало, що підсолоджені напої становлять найбільший ризик, крім солодких продуктів.

"Солодкі напої багаті фруктозою і тісно пов'язані з інсулінорезистентністю і діабетом", - уклав він.

Щоб дотримуватися здорової дієти при діабеті 2 типу, дуже важливо розуміти, як різні продукти впливають на рівень цукру в крові.

Вуглеводи, які найбільшою мірою містяться в зернах, хлібі, макаронах, молоці, солодощах, фруктах і крохмалистих овочах, розщеплюються в крові на глюкозу, що підвищує рівень цукру в крові, що потенційно призводить до гіперглікемії.

Білки і жири практично не впливають на рівень цукру в крові, тому їх часто рекомендують для підтримки здорового рівня цукру в крові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти