StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Запаморочення і тиск в голові: в чому причина

7 липня 2021, 00:39
Існує чотири типи запаморочення.
Головний біль
Тиск на голову і запаморочення часто можуть виникати через мігрені / flickr.com / kiril pipo

Деякі люди відчувають почуття тиску в голові або за очима. Голова може стукати або відчуватися дуже повною. Воно може посилитися, якщо людина змінює позу. Відчуття тиску в голові і запаморочення можуть виникати одночасно.

Тиск на голову може бути одним з видів головного болю або може супроводжуватися головним болем, пише Medical News Today.

Тиск на голову і запаморочення часто можуть виникати через мігрені. Будь-які хронічні або дуже серйозні і раптові симптоми можуть вказувати на серйозне основне захворювання.

Важливо відзначити, що існує чотири типи запаморочення:

Запаморочення: людина відчуває відчуття, що він рухається, коли він нерухомий, або Відчуває, як ніби він обертається.

Порушення рівноваги: людина відчуває себе хитким або неврівноваженим.

Переднепритомний стан: людина відчуває, що втрачає свідомість.

Запаморочення: людина відчуває розпливчастість, як ніби втрачає зв'язок з навколишнім середовищем.

Людина може визначити, який тип запаморочення він відчуває, що може допомогти лікарю точно діагностувати причину.

читайте такожЯким способом можна здолати сильні головні болі-відповідь експертів

Однак це не єдині можливі причини тиску в голові і запаморочення. Людині слід звернутися до лікаря для отримання повного обстеження і постановки правильного діагнозу.

Алергія

Сезонна алергія, яку лікарі іноді називають алергічним ринітом, може викликати відчуття тиску в голові і носових пазухах.

Деякі люди також відчувають такі симптоми, як чхання, свербіж в очах, біль у горлі та загальне нездужання. Будь-який з цих симптомів може призвести до запаморочення, особливо якщо людина відчуває себе дуже завантаженим або у нього розвивається синусит.

Синусит

Головний біль, що виникає в результаті синуситу, може викликати відчуття тиску в голові, особливо в області передньої частини обличчя і під очима. Це відбувається через скупчення рідини в носових пазухах, як правило, через інфекцію.

У деяких людей також паморочиться голова, нудота або знижується рівень енергії.

Може допомогти прикладання до обличчя нагрітих подушок або теплих компресів. Деякі люди також можуть знайти полегшення, приймаючи ліки від алергії або безрецептурні знеболюючі.

Антибіотики можуть лікувати деякі інфекції носових пазух, але тільки якщо вони викликані бактеріями. Вони не можуть допомогти при вірусних інфекціях.

У деяких людей може розвинутися хронічна форма синуситу, при якій може знадобитися консультація фахівця.

Інфекції вуха

Інфекції вуха зазвичай вражають середнє вухо, яке знаходиться відразу за барабанною перетинкою. Ці інфекції поширені серед дітей. Іноді інфекція вуха виникає слідом за іншим захворюванням, наприклад, інфекцією носових пазух або грипом.

Середнє вухо саме виробляє рідину, щоб залишатися чистим. Ця рідина повинна стікати в горло через отвір. Однак, якщо горло опухає, отвір закривається. Таким чином, рідина збирається, що може бути болючим. Потім він може заразитися.

Симптоми можуть з'явитися раптово, і у більшості людей піднімається температура. У людини також може бути тиск в голові, дзвін у вухах або запаморочення.

Мігрень

Мігрень-це неврологічний тип головного болю, який виникає, коли зміни в мозку викликають головний біль та інші незвичайні відчуття.

Деякі люди відчувають мігрень як тиск в голові разом з іншими неврологічними симптомами, такими як:

  • запаморочення
  • чутливість до світла
  • блювота
  • чути незвичайні звуки
  • бачити незвичайні вогні

Як лікувати мігрень

Прийом знеболюючих може допомогти полегшити головний біль при мігрені, але людям, що страждають хронічним головним болем при мігрені, слід звернутися до лікаря. Вони можуть призначати ліки, щоб запобігти мігрені та виключити інші стани.

Лікар також може порекомендувати вести журнал головних болів, щоб допомогти визначити потенційні тригери.

Головний біль напруги

Головний біль від напруги виникає, коли напруга м'язів випромінюється в голову. Людина також може відчувати біль у плечі або шиї.

Головні болі напруги, як правило, виникають повільно, з часом посилюються і викликають біль у всій голові, а іноді і відчуття тиску. Дуже сильні головні болі напруги також можуть викликати у людини запаморочення.

Хронічні головні болі напруги виникають, коли людина відчуває головний біль напруги 15 або більше днів на місяць протягом як мінімум 3 місяців. Іноді вони трапляються, коли у людини є проблеми з м'язами, він весь день сидить за комп'ютером або страждає хронічним стресом. Лікар може визначити стратегії вирішення цих проблем.Високий кров'яний давленіевисокое кров'яний тиск, особливо різка зміна кров'яного тиску, може викликати біль і тиск в голові, а також запаморочення.

Будь-який тип болю, включаючи головний біль, також може викликати високий кров'яний тиск. Однак в цьому випадку полегшення головного болю може не привести до зниження артеріального тиску.

Як лікувати високий кров'яний тиск

Важливо поговорити з лікарем про високий кров'яний тиск, так як зміна поведінки і прийом ліків, таких як бета-адреноблокатори, можуть допомогти.

Людина може виявити, що боротьба зі стресом або вживання меншої кількості солі також може допомогти знизити кров'яний тиск.

Домашнє значення артеріального тиску з систолічним (верхнім) числом вище 180 або діастолічним (нижнє) числом вище 120 вимагає дзвінка в службу екстреної допомоги або звернення до відділення невідкладної допомоги.

Внутрішньочерепна гіпертензія

Коли у людини внутрішньочерепна гіпертензія, це означає, що тиск рідини, що пом'якшує мозок, підвищується. Це може статися з багатьох причин, у тому числі:

  • серйозна травма голови
  • удар
  • інфекція або зростання в головному мозку, включаючи пухлину головного мозку

Людина може відчувати хронічний пульсуючий головний біль або неврологічні симптоми, такі як проблеми із зором або труднощі з концентрацією уваги. У цьому випадку людині слід звернутися до лікаря, так як ці симптоми можуть бути небезпечними для життя.

У деяких людей з незрозумілої причини розвивається внутрішньочерепна гіпертензія. Лікарі називають це ідіопатичною внутрішньочерепною гіпертензією (ІВГ). Певні зміни в способі життя, наприклад схуднення, можуть допомогти при ІІГ.

Коли звертатися до лікаря

Людині слід звернутися до лікаря, якщо:

  • вушна інфекція або біль у вусі, яка посилюється або не проходить протягом декількох днів
  • у вас головний біль, яка триває довше доби, або часті головні болі
  • у вас сильна алергія
  • мігрень
  • головні болі, які впливають на їх психічне здоров'я або повсякденне функціонування

Людина повинна звернутися до відділення невідкладної допомоги, якщо він відчуває будь-яке з наступного:

  • раптова, незрозуміла, дуже сильна головний біль, через яку неможливо робити що-небудь ще, поряд з іншими симптомами, такими як нудота або поколювання
  • симптоми інсульту, такі як оніміння однієї сторони тіла або обвисле обличчя
  • втрата свідомості, відчуття поганого самопочуття або занепокоєння про те, що головний біль виник в надзвичайній ситуації
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти