StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Довгожителі "блакитної зони" назвали свої чотири ранкові звички

19 липня 2021, 19:52
Деякі з цих звичок можна практикувати вранці.
1626698366-8839.jpg
Коли ви прокидаєтеся вранці, що змушує вас встати з ліжка? Pixabay

Як уроки довголіття було б упущенням не розглянути ранкові звички людей з блакитних зон (Ікарія, Греція; Лома Лінда, Каліфорнія; Сардинія, Італія; Окінава, Японія; і Нікоя, Коста-Ріка), де жителі постійно доживають до свого 100-річчя.

Ден Бюттнер, автор і дослідник, піонер дослідження гарячих точок довголіття, поставив перед собою завдання розповісти, що саме люди з цих регіонів роблять протягом усього свого життя, що зберігає їх здоров'я.

Від низькобілкової дієти до важливості спільноти та зв'язків, обмін знаннями також покликаний допомогти іншим прожити більш довге життя. Деякі з цих звичок можна практикувати вранці, як тільки ми прокидаємося, щоб почати наш день, пише Wellandgood.

відео дня

4 ранкових звички для довголіття, натхненні

1. Знайдіть свій "икигай"

Коли ви прокидаєтеся вранці, що змушує вас встати з ліжка? Який у тебе драйв? Знайти те, що є, і повністю прийняти це - одна з звичок жителів принаймні однієї з блакитних зон.

Японська концепція ікігай відкриває для себе те, що запалює вашу душу і що веде до цілеспрямованого життя. Згідно з "блакитними зонами", наявність мети пов'язана з довголіттям; це буквально дає вам привід вставати вранці, коли ви старієте.

Якщо ви не впевнені, з чого почати, Кен Могі, нейробіолог і автор книги "пробудження свого Ікігая", раніше розповів, як використовувати цю внутрішню магію. Процес, за словами Моги, зазвичай починається з п'яти стовпів: починати з малого, приймати себе, зв'язуватися з іншими і планетою, знаходити радість в дрібницях і бути присутнім.

2. Не пропускайте здоровий сніданок

Не дивно, що здорове харчування-важлива частина того, щоб стати довгожителем. Бюттнер каже, що дотримання поживних планів харчування, таких як рослинна дієта або середземноморська дієта, може сприяти довгому і здоровому життю. Частина цього включає найважливіший прийом їжі дня: сніданок.

Одна жінка-105-річна, яка живе в Лома Лінда, штат Каліфорнія, - клянеться, що починає свій день з рясної тарілки повільно приготованої вівсянки. З додаванням фініків, корисних для здоров'я волокон, корисних волоських горіхів і невеликої кількості білкового соєвого молока, це дуже легко приготувати вранці.

3. Випийте чашку ранкової кави

Люди, що живуть у кожній з п'яти синіх зон, насолоджуються ранковою чашкою кави. "Люди в цих регіонах п'ють до двох або трьох чашок чорної кави в день", - згідно з дослідженнями Бюттнера. "Американська серцева Асоціація виявила, що вживання кави, як з кофеїном, так і без кофеїну, було пов'язано з більш низьким ризиком загальної смертності".

Це не означає, що ви повинні наповнити свою чашку латте з солодкими вершками або шістьма пакетами цукру. Замість цього виберіть альтернативу рослинному молоку і натуральний підсолоджувач, наприклад вівсяне молоко і агаву. Або замініть ранкову каву чашкою чаю-ще одним продуктом в блакитних зонах.

Щоб по-справжньому насолодитися кавою або чаєм, приготуйте каву або післяобідній чай на побаченнях з друзями або родиною, щоб поговорити, посміятися і провести час лицем до лиця, яке так важливо для здоров'я і щастя.

4. Скажіть щось приємне першому, кого ви бачите

Сара Вілсон, австралійський журналіст і автор книги "спочатку ми робимо Чудовисько: Нова розповідь про тривогу", одного разу запитала Бюттнера про його ранковому розпорядку. Крім здорового сніданку (повного фруктів і злаків) і повних 20-хвилинних вправ (зазвичай йога або поїздка на велосипеді на роботу), Бюттнер починає щоранку буквально з компліментів іншим.

"Скажи що-небудь приємне першому, кого ми зустрінемо", - написав він Уілсону по електронній пошті. "Гарвардське дослідження показує, що поведінка заразлива, тому, якщо ви зробите це зі своїм сусідом, воно, швидше за все, повернеться до вас".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти