StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Доктор розкрила чотири секрети, які можна застосувати проти хвороби Альцгеймера

6 липня 2021, 22:14
Кожному третьому випадку деменції можна запобігти.
Деменція Альцгеймера
Дослідження впливу заходів здорового способу життя на розвиток деменції дали обнадійливі результати. / Pixabay

Деменція описує набір симптомів, пов'язаних з ослабленням функції мозку, а саме втрату пам'яті і сплутаність свідомості. Як тільки воно пустить коріння, деменцію неможливо зупинити, вона лягає важким тягарем як на сім'ї, так і на систему охорони здоров'я.

Однак, за словами доктора Клер Даррант, наукового співробітника компанії Race Against Dementia Dyson, існують прості зміни в способі життя, які, як вважається, допоможуть знизити ризик розвитку недоумства.

Як повідомив доктор Даррант, кожен третій випадок деменції можна запобігти за допомогою простих змін в способі життя, пише Express.co.uk.

Вона послалася на відмову від куріння, підтримку здоров'я серця, активності мозку і спілкування, як способи запобігання розвитку деменції. "Ці невеликі зміни можуть мати дуже велике значення", говорить вона.

читайте такожНазваний процес, який очищає мозок від токсинів, пов'язаних з хворобою Альцгеймера

Дослідження впливу заходів здорового способу життя на розвиток деменції дали обнадійливі результати.

Дані показують, що дієта, багата фруктами, овочами і злаками і з низьким вмістом червоного м'яса і цукру, може допомогти знизити ризик деменції.

Якщо ці компоненти здаються вам знайомими, ймовірно, це пов'язано з тим, що вони підпадають під середземноморську дієту.

Середземноморські дієти традиційно багаті фруктами, овочами, бобовими і злаками, з помірним споживанням жирної риби і молочних продуктів і низьким вмістом м'яса, цукру і насичених жирів.

Велика частина жиру в цьому типі дієти надходить з оливкової олії, а алкоголь під час їжі вживається в помірних кількостях.

Середземноморська дієта приносить багато користі серцю, і дослідження показують, що те, що корисно для серця, корисно для мозку.

Більш суворе дотримання дієти може бути пов'язано з більш повільними темпами погіршення пам'яті і мислення.

Як повідомляє товариство Альцгеймера, в систематичному огляді були проаналізовані всі існуючі дані про середземноморську дієту, що стосуються проблем з пам'яттю, мисленням і недоумством, щоб оцінити потенційні переваги.

Багато досліджень не були включені в це дослідження, тому що воно не було достатньо суворим або не розглядало дієту в цілому. Решта досліджень, здається, показує зв'язок між середземноморською дієтою та нижчим рівнем проблем пам'яті та мислення.

Чим пояснюється ця позитивна Асоціація?

ТОВАРИСТВО Альцгеймера пояснює " "високий рівень антиоксидантів через високий споживання фруктів і овочів може допомогти захистити від деяких пошкоджень клітин мозку, пов'язаних з хворобою Альцгеймера, а також підвищити рівень білків в мозку, які захищають клітини мозку від це пошкодження".

На думку здорового організму, запалення в головному мозку пов'язане з хворобою Альцгеймера (хоча в цьому контексті ми маємо на увазі хімічні зміни в імунній системі мозку, а не набряк).

"Є припущення, що дієта зменшує ознаки цього запалення", - додають лікарі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти