StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що викликає почервоніння щік: лікарі дали відповідь

13 квітня 2021, 11:00
494
Розацея-захворювання, яке лікується антибіотиками.
1618300690-9920.jpg
Розацея-хвороба, яка важко лікується / Pixabay

Розацеа-хронічне запальне захворювання шкіра. Вона розвивається поступово у вигляді легких епізодів почервоніння обличчя, які можуть привести до постійного почервоніння обличчя. Надлишкові кровоносні судини також можуть викликати почервоніння щік, так як дізнатися, який у вас?

Ліза Борг, дієтолог з клініки Pulse Light, пояснила різницю між ними.

Розацеа

Постійні червоні щоки

  • Відчуття свербіння і почервоніння
  • Венозна сітка
  • Горіння
  • Нерівності під шкірою і нерівна текстура шкіри
  • Припливи після їжі і проблеми зі шлунком
  • Надмірні кровоносні судини
  • Іноді червоні щоки
  • Надмірне почервоніння обличчя після тренажерного залу
  • Почервоніння після гарячої ванни або душу

За останні 15 років Ліза спостерігала вплив стресу на купероз.

читайте такожГарантія гарного нічного сну: доктор поділився дивовижним правилом двох годин

Вона пояснила: "коли людина відчуває стрес, організм реагує, вивільняючи ряд гормонів і нейромедіаторів, які створюють внутрішні зміни, щоб протистояти цьому стресу. Організм реагує на будь-який стрес, як якщо б він вимагав фізичних дій".

На цьому початковому етапі відбувається кілька внутрішніх змін. Люди, які страждають розацеа, знають, з яким стресом доводиться жити в цьому стані кожен день. Довгострокові ефекти боротьби з розацеа призводять до зниження здатності справлятися з повсякденними стресами, навіть тими, які не пов'язані з розацеа".

Причина розацеа невідома, але стрес, безумовно, відіграє роль у її розвитку через чотири стадії, говорить Ліза.

Вона продовжувала: "Схоже, що стінки судин спочатку пошкоджені, що свідчить про дефіцит поживних речовин і неправильному травленні. Незалежно від того, чи почалася розацеа зі стресової події чи ні, стрес, безумовно, є частиною життя з розацеа ".

Розацеа можна розділити на підтипи.

Підтип 1: еритематотелангіектатична розацеа

В основному характеризується почервонінням і стійким центральним почервонінням шкіри обличчя. Також можуть бути зареєстровані відчуття поколювання і печіння, а також шорсткість або лущення. У цих пацієнтів часто спостерігається почервоніння в анамнезі.

Підтип 2: папулопустульозна розацеа.

Характеризується стійким центральним почервонінням шкіри обличчя з минущими папулами або

пустули (або і те, і інше) в центральному розподілі особи. Однак папули і пустули також можуть виникати навколо рота, носа і очей. Можуть повідомлятися про відчуття печіння і поколювання, і вони часто спостерігаються після або в поєднанні з підтипом 1, Які можуть бути приховані стійкою еритемою, папулами або пустулами, і тому підтип 1 може стати більш помітним після успішного лікування маскуючих компонентів підтипу. 2.

Підтип 3: фіматозна розацеа

Це включає потовщення шкіри, нерівності поверхні і збільшення. Ринофіма (великий, опуклий, рум'яний ніс) - найбільш часте спостереження, її можна побачити в будь-якому місці, наприклад, на підборідді, лобі, щоках і вухах. Підтип 1 також може бути присутнім, а підтип 3 часто зустрічається після підтипу 1 або 2 або в поєднанні з ними.

Підтип 4: очна розацеа

Це слід враховувати, коли очі пацієнта мають один або кілька з наступних ознак і симптомів: водянистість або Налитий кров'ю вид, відчуття стороннього тіла, печіння або поколювання, сухість, свербіж, світлочутливість, помутніння зору, телеангіектазія кон'юнктиви і краю століття, або століття і періокулярна еритема. Очна розацеа найчастіше спостерігається разом з ознаками і симптомами розацеа на шкірі пацієнта. Однак ці ознаки та симптоми не є необхідною попередньою умовою, і окулярна розацеа може виникнути у 20 відсотків пацієнтів до того, як симптоми проявляться на шкірі.

"Стрес і розацеа тісно пов'язані", - продовжила Ліза.

Вона сказала: "Розацеа посилює стрес і навпаки. Тому, якщо людина, яка страждає на розацеа, стала менш стійкою до стресу, має проблеми з травленням і відчуває, що розацеа вийшла з-під контролю, пора перейти на комбіновану програму харчування і IPL для вирішення проблеми розацеа, травлення і стресу".

IPL-процедури

Старший консультант Pulse Light Clinic Мішель Ламберт пояснює, що найкращий результат лікування розацеа виявився комбінацією IPL і тримісячної програми контролю харчування.

Вона пояснила: "дієтотерапія може дати клієнтам уявлення про те, які продукти слід включати в свій раціон і уникати їх протягом всієї подорожі.

"Спеціаліст з IPL першим розробив методи IPL, включаючи багаторазові проходження інтенсивного імпульсного світла (IPL) для досягнення помилкових судин під шкірою. Вони в значній мірі сприяють почервоніння і почервоніння обличчя і поверхневих капілярів. Багаторазові проходи і індивідуально підібрані процедури дозволяють домогтися гарного або відмінного позбавлення від телеангіектазій і хронічного почервоніння обличчя, а також значно знизити інтенсивність і тривалість почервоніння обличчя.

"Успішний результат лікування розацеа за допомогою IPL визначається досвідом і підготовкою практикуючого IPL. Поверхневий прохід IPL особи з використанням одних і тих же встановлених параметрів для кожного клієнта не усуне поширення або глибину кровоносних судин, що спостерігаються при розацеа.

"Конкретні параметри, що відповідають кожній розацеа окремо.

пацієнти використовувались не тільки на початку лікування, але і на кожному наступному сеансі IPL ".

Світлодіодні фототерапевтичні процедури

Синє світло для боротьби з плямами знищує бактерії, що викликають плями, і допомагає запобігти висипання на шкірі.

Мішель сказала: "вплив синього світла на 415 нм взаємодіє з бактеріями P. acnes, створюючи фотодинамічну реакцію, яка призводить до знищення бактерій. Це також допомагає збалансувати вироблення шкірного сала і поліпшити чистоту шкіри. Обробка Dermalux® Tri-Wave, що застосовується в поєднанні з червоним і близьким інфрачервоним світлом, забезпечує поліпшені результати проти прищів і чудова в якості процедури після лікування, допомагаючи звести до мінімуму висипання і зменшити почервоніння.

"Ми використовуємо повний протокол як самостійний засіб для омолодження та лікування куперозу, вугрів, пігментації та запальних захворювань, таких як екзема та псоріаз. Ви дійсно можете підвищити цінність всіх ваших процедур за допомогою світлодіодів, з мінімальними витратами і скороченням часу простою, дозволяючи пацієнту трохи розслабитися під час лікування ".

NHS рекомендує наступні методи лікування розацеа:

  • рецепти кремів і гелів, які ви наносите на шкіру
  • прийом антибіотиків від 6 до 16 тижнів
  • Лікування IPL (інтенсивне імпульсне світло)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти