StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що може викликати хибнопозитивний тест на вагітність: шість причин

19 липня 2021, 22:14оновлено 20 липня 2021, 09:53
Ось найбільш ймовірні причини, за якими ви можете отримати хибнопозитивний тест.
1626701924-7100.jpg
Тест на вагітність може бути хибнопозитивним

Незважаючи ні на що, здача тесту на вагітність може стати справжнім випробуванням.

Коли справа доходить до отримання хибнопозитивного результату тесту на вагітність, цей досвід може сильно засмучувати, особливо для тих, хто насилу завагітнів або активно сподівається завагітніти (або і те, і інше).

читайте такожНові правила в'їзду в Україну: обов'язковий ПЛР-тест і самоізоляцію скасували

Експерти відзначають, що хибнопозитивні тести на вагітність зустрічаються рідко. На жаль, таке буває. Ось деякі з найбільш поширених причин хибнопозитивного тесту на вагітність, а також деяка додаткова інформація, яка допоможе вам зрозуміти все це в контексті.

Ось найбільш ймовірні причини, за якими ви можете отримати хибнопозитивний тест на вагітність:

1. Ви занадто довго залишаєте тест перед тим, як подивитися

Якщо ви берете стандартний тест на вагітність з лінійними індикаторами, важливо перевіряти результати відповідно до конкретної інструкції тесту. Якщо ви залишите його на занадто довго, перш ніж читати результати, сеча на тесті може випаруватися, і буде виглядати так, як ніби у вас дві лінії, а не одна.

Кращий спосіб уникнути цього: прочитайте інструкції тесту на вагітність і точно дотримуйтесь їх.

2. Термін дії тесту на вагітність закінчився

Друга найбільш часта причина хибнопозитивних результатів у пацієнтів доктора Абдур-Рахмана полягає в тому, що термін їх дії закінчився. Коли термін придатності тесту закінчується, хімічна речовина, що визначає ХГЧ, не завжди працює належним чином, і у вас більше шансів отримати невірне уявлення.

3. Ви приймаєте ліки від безпліддя, які підвищують рівень ХГЛ

Якщо ви зробите тест на вагітність занадто рано після прийому ліків від безпліддя, що містить ХГЛ, як деякі ін'єкції, які часто є частиною екстракорпорального запліднення, ви можете отримати хибнопозитивний результат.

"Це трапляється з жінками, які дуже мотивовані і намагаються завагітніти, і вони часто роблять тест на вагітність на ранньому етапі і бачать позитивний результат, що, очевидно, дуже хвилює їх на початковому етапі", - зів Вільямс, доктор медичних наук, доцент акушерства. гінекології, а також завідувач відділенням репродуктивної ендокринології та безпліддя в медичному центрі Ірвінга Колумбійського університету. "Але це могло бути просто результатом прийому ліків від безпліддя. Ми попереджаємо пацієнтів про це, щоб у них не виникала помилкова надія, коли вони бачать, що тест позитивний".

4. Після пологів або викидня у вашому організмі все ще присутній ХГЧ

Більшість викиднів відбувається в перші 13 тижнів вагітності. І, хоча реальної статистики немає, передбачається, що багато викиднів відбуваються ще до того, як людина дізнається про свою вагітність.

Доктор Вільямс каже, що після пологів або викидня ХГЧ може зберігатися у вашому організмі протягом декількох місяців. Згідно з одним дослідженням, опублікованим в журналі клінічної ендокринології та метаболізму, потрібно від чотирьох до шести тижнів для відновлення нормального рівня ХГЛ після викидня. Це пов'язано з тим, що частина плаценти може залишатися в організмі, і вона може продовжувати виробляти ХГЛ протягом короткого періоду часу. "Поки є життєздатні зростаючі клітини плаценти, ці тести можуть бути позитивними", - говорить доктор Вільямс.

5. У вас була позаматкова вагітність

Позаматкова вагітність відбувається, коли запліднена яйцеклітина росте поза маткою - зазвичай в матковій трубі - а не всередині матки. Але варто знати, що позаматкова вагітність може статися і в інших репродуктивних областях, таких як яєчник або шийка матки. Позаматкова вагітність нежиттєздатна, оскільки ембріон не знаходиться всередині матки, де він може рости і розвиватися.

Але ембріон як і раніше буде виробляти ХГЧ, що може привести до позитивного результату тесту на вагітність, навіть якщо вагітність нежиттєздатна. І навіть після лікування вашої позаматкової вагітності (що може включати прийом ліків або хірургічне втручання) Ви можете побачити хибнопозитивний результат тесту на вагітність, тому що для зниження рівня ХГЛ потрібен деякий час.

Позаматкова вагітність може бути небезпечною для життя. Негайно зателефонуйте своєму лікарю, якщо у вас виникнуть будь-які з наступних симптомів:

  • Сильний біль в животі або тазу під час вагітності
  • Вагінальна кровотеча (це незвично)
  • Сильне запаморочення, нудоту або непритомність
  • Біль у плечі
  • Бажання какати
  • Будь-які інші симптоми, що викликають занепокоєння

6. У вас був викидень на дуже ранній стадії

Ми ставимо цю причину в останню чергу, тому що вона технічно не є причиною хибнопозитивного тесту на вагітність, але її все ж варто висвітлити, тому що багато людей плутають її з одним. Ви можете побачити місячні через кілька днів після позитивного тесту на вагітність і припустити, що у вас був хибнопозитивний результат. Тим не менш, можливо, ви були вагітні, але на дуже ранньому етапі у вас стався викидень. "Справа не в тому, що тест неправильний - він був повністю точним при визначенні гормону ХГЧ, - говорить доктор Вільямс. - На жаль, це була не Здорова вагітність". Лікарі називають цю ранню втрату вагітності хімічною речовиною.

Хімічна вагітність настає, коли вагітність переривається незабаром після імплантації. Люди з хімічною вагітністю часто відчувають кровотечу (при викидні) прямо під час очікуваного періоду менструації, тому легко припустити, що у вас тільки що був помилковий позитивний результат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти