StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чотири речі, які нейрохірурги роблять кожен день, щоб залишатися в мозковому тонусі

5 липня 2021, 22:30
Він подумки репетирує операцію, представляючи кожен крок.
операція, хірург, лікарня
Уваги на красі допомагає доктору Томпсону знімати стрес і зберігати життєстійкість / Фото УНІАН

Коли ви експерт в області здоров'я мозку, ви трохи знаєте про голову-наприклад, про те, як зберігати ясність розуму і піднімати настрій. А також про те, як запобігти вигоранню, яке змушує вас відчувати, що ви ходите у вічному тумані.

Ми запитали трьох нейрохірургів, що вони роблять регулярно, щоб залишатися на вершині своїх когнітивних здібностей. Їхні відповіді можуть вас здивувати, пише Livestrong.com.

1. "Я знаходжу способи зберігати спокій"

Як ви розумієте, неврологічна хірургія-це важка робота.

читайте такожНазвано п'ять звичок, які не можна робити відразу після їжі

"Завершення операції, в ході якої ми видалили пухлину навколо зорових нервів, очікування, поки пацієнт прокинеться, і занепокоєння про те, що він може бути сліпим, може позначитися на вас", - сказав Рід Томпсон, доктор медицини, голова відділення неврологічної хірургії в медичному центрі Вандербільта.

Ось чому він починає свій день спокійним. "Мої пацієнти знають, що вранці перед операцією вони мене не побачать", - говорить доктор Томпсон. "Я медитую і знаходжу час, щоб увійти в більш плавний стан для їх операції".

Він подумки репетирує операцію, представляючи кожен крок. Потім в операційній він включає заспокійливу музику, щоб допомогти всім в кімнаті розслабитися.

Можливо, ви не виконуєте трепанацію черепа, як доктор Томпсон (який зробив більше 5000 за свою кар'єру), але ви можете взяти уроки з його прагнення до спокою і дізнатися, як це може допомогти вам виконувати свою роботу, ясно мислити і залишатися в тонусі.

"Карма кімнати дійсно має значення. Коли я спокійний, я можу вирішувати проблеми більш творчо", - говорить він.

2. "Я залишаюся активним ... і відпочиваю, коли мені потрібно"

За словами Джошуа Маркуса, доктора медицини, нейрохірурга з Nuvance Health, необхідно спати сім годин на добу, навіть будучи зайнятим нейрохірургом.

"Дослідження показують, що сон стимулює когнітивні функції, включаючи увагу, пам'ять і розумові навички, тому що мозок відпочиває і відновлюється, коли ми спимо", - говорить він.

В одному дослідженні SLEEP, проведеному у вересні 2018 року, дослідники дійшли висновку, що сон більш-менш семи-восьми годин на добу був пов'язаний з погіршенням когнітивних функцій, включаючи погане мислення і вербальні навички. (З іншого боку, було виявлено, що на наступний день потрібна сума годин сприяє поліпшенню когнітивних здібностей.)

Що стосується фізичних вправ, доктор Маркус грає в хокей і бігає кілька разів на тиждень. "Фізичні вправи збільшують кровотік і, в свою чергу, доставляють в мозок кисень і поживні речовини", - говорить він. "Вправи також виділяють хімічні речовини, які впливають на загальний стан нових клітин мозку, підвищують настрій і знижують стрес".

За його словами, Командні види спорту, такі як хокей, також забезпечують соціальну активність, яка пов'язана з підтриманням гостроти зору з віком.

3. "Я ціную те, що мене оточує"

Коли він не в операційній, щоденне зосередження уваги на красі допомагає доктору Томпсону знімати стрес і зберігати життєстійкість.

"Я навчився зупинятися і звертати увагу на дрібні деталі протягом дня. Мій пацієнт знав, що я люблю хмари, і подарував мені членство в суспільстві визнання хмар", - говорить доктор Томпсон. Щодня він отримує електронний лист з "хмарою дня". "Деякі хмари просто приголомшують. Кожен день приділяти час красі-це те, що, я думаю, цілком в межах нашої досяжності і допомагає внести свій вклад в загальне почуття спокою в стресовій кар'єрі", - говорить він.

Вам не потрібно бути хмарами, але якщо ви зупинитеся, щоб помітити радість у природі, тих, кого ви любите, ваших милих домашніх тварин або що-небудь, що дійсно рухається, ви можете поліпшити своє почуття стійкості.

4. "Я віддаю пріоритет своїй родині"

"Є багато професій, які неймовірно складні і виснажують вас фізично, розумово і емоційно", - розповідає Мін с.Парк, доктор медицини, нейрохірург з UVA Health з Шарлоттсвілля. Доведено, що стрес негативно впливає на роботу мозку, в тому числі погіршує пам'ять і здатність до навчання.

Доктор Пак виявляє, що спілкування з сім'єю заряджає його після довгого робочого дня.

Але можливість підзарядитися може з'явитися тільки в тому випадку, якщо ви плануєте заздалегідь і звільніть для цього місце. В іншому випадку занадто легко дозволити денним речам просочуватися в вашу ніч, так що ви постійно будете відчувати, що робота переслідує вас.

"Я дійсно намагаюся максимізувати свою ефективність на роботі, щоб, коли я вдома, я міг зосередитися на своїй родині з моменту, коли я повернуся додому, і до того, як дитина лягає спати. Я допомагаю їм з уроками гри на фортепіано, готую вечерю, роблю деякі домашні справи або ігри", - говорить доктор Парк. (Після того, як вони лягають спати, він може повернутися до справи, що залежить від часу, але він буде чекати до тих пір, щоб зробити це.)

Так при чому тут здоров'я мозку? "На щастя, ми знаходимося в епіцентрі Відродження, коли психічне здоров'я та благополуччя вважаються критично важливими для здоров'я людей, продуктивності праці та задоволеності", - говорить доктор Парк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти