StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Целюліт: звідки береться і як позбутися від нього назавжди

18 січня 2021, 16:19оновлено 18 січня 2021, 21:48
Целюліт найчастіше проявляється на стегнах, сідницях, а іноді і на животі.
целюліт
Целюліт найчастіше проявляється на стегнах, сідницях, а іноді і на животі / plastichno.com

Целюліт-надзвичайно поширена ситуація, коли підшкірний жир, який знаходиться безпосередньо під шкірою, здається хвилястим, зморшкуватим або ямочками.

Коли жир просувається вгору через фіброзні смуги, що з'єднують шкіру з м'язами, фіброзна тканина втягує шкіру всередину, викликаючи грудкуватий вигляд. Щоб отримати целюліт, не обов'язково мати зайву вагу, хоча це поширена помилка.

"Целюліт найчастіше проявляється на стегнах, сідницях, а іноді і на животі, і частіше зустрічається у жінок, ніж у чоловіків. Дослідження показують, що целюліт виявляється у 80-90% жінок, які пройшли статеве дозрівання, так що за цими показниками він є нормою", - говорить Алісія Літтл, доктор медичних наук, доцент дерматології Медичної школи Єльського університету.

відео дня

читайте такожСкарлетт Йохансон засвітила целюліт (фото)

Целюліт не є небезпечним, тому позбавлятися від нього не обов'язково, якщо тільки він не є серйозною косметичною проблемою. Дезінформація пов'язана з целюлітом, і опитування 2020 року показує, що багато лікарів хочуть, щоб люди знали, що целюліт - не їхня провина.

Проте, якщо ви хочете зменшити прояв целюліту, ось що вам потрібно знати.

Чи можна взагалі позбутися целюліту?

Неможливо повністю позбутися целюліту, а процедури лише тимчасово зменшують його зовнішній вигляд. "Мета цих процедур-поліпшити зовнішній вигляд целюліту, але вони не усувають його повністю", - говорить Літтл.

Гени, поряд з іншими факторами, можуть визначати ймовірність целюліту. "Генетика безумовно відіграє роль у визначенні того, у кого розвинеться целюліт. Ми часто бачимо, що целюліт передається у спадок", - говорить Енн Чапас, доктор медицини, засновник і медичний директор Union Square Laser Dermatology.

Вага і м'язовий тонус також можуть відігравати роль у розвитку целюліту. "Надмірна вага може зробити целюліт більш помітним, тому досягнення здорової ваги може зменшити кількість видимого целюліту", - говорить Літтл. Однак в деяких випадках під час схуднення з'являється в'яла шкіра, і целюліт може стати більш помітним, говорить вона.

Які вправи позбавляють від целюліту?

Недолік фізичної активності може посилити прояв целюліту. "Шкіра виглядає більш гладкою і пружною в порівнянні з м'язами, а не жиром, тому вправи, які допомагають замінити жир м'язами, можуть зробити целюліт менш помітним", - говорить Літтл.

За словами Чапаса, целюліт зазвичай утворюється навколо стегон, стегон і сідниць, тому що люди, як правило, мають більше жирових відкладень в цих областях. Ось кілька вправ, націлених на ці м'язи:

  • Випад
  • Присідання з власною вагою
  • Вправа на сідничний місток
  • Випад вперед
  • Вправа " Альпініст"

Одне тільки кардіо не може звести до мінімуму появу целюліту, тому силові тренування і здорове харчування однаково важливі.

Які продукти викликають целюліт?

Хоча немає достатніх даних про те, що будь-яка дієта запобігає або лікує целюліт, він, мабуть, більш поширений серед людей, що дотримуються дієти з низьким вмістом клітковини і високим вмістом рафінованих вуглеводів і доданих цукрів, говорить Дебра Л. Кленсі RD, CD, клінічний дієтолог в Центрі схуднення та метаболічної хірургії UW Medicine.

Серйозність целюліту пов'язана з надмірною вагою, тому підтримка здорової ваги за рахунок збалансованої дієти може допомогти вам уникнути целюліту. Утримайтеся від раціону йо-йо (коли ви худнете, а потім знову набираєте вагу-авт.) або різких коливань ваги і помірно вживайте цукровмісні напої, випічку і м'ясні продукти.

Зневоднення також впливає на появу целюліту, тому пийте достатньо води щодня, щоб підтримувати хороше здоров'я, контролювати масу тіла і зволожувати шкіру.

Які практики пов'язані зі зменшенням целюліту?

Хоча целюліт нешкідливий, є кілька варіантів для людей, які хочуть зменшити його зовнішній вигляд через косметичні проблеми, в тому числі:

Місцеві агенти: деякі креми і лосьйони з 0,3% ретинолу можуть зробити целюліт менш очевидним, тому що вони допомагають зробити шкіру більш товстою, але попередньо перевірте їх на невеликій ділянці, щоб переконатися, що у вас немає алергії на нього. Креми від целюліту зазвичай коштують нижче 100 доларів.

Ін'єкційні процедури: ін'єкції дермальних наповнювачів і ферментів колагенази можуть згладити нерівності шкіри, викликані целюлітом. До

Енергетичні процедури: кілька сеансів радіочастотної, акустичної хвильової терапії або лазерних процедур використовують звукові хвилі або теплову і світлову енергію, щоб мінімізувати появу целюліту.

Деякі тенденції говорять, що певні домашні засоби або продукти можуть допомогти зменшити целюліт, однак немає ніяких доказів того, що це правда. Немає наукових доказів того, що кавові скраби можуть зменшити целюліт. Інший популярний рада-суха чистка-неефективний і також не підтримується наукою.

"Жоден з цих варіантів не позбавить целюліту назавжди, тому що вони не усувають його першопричину, а саме волокнисті смуги під поверхнею шкіри", - говорить Чапас.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти