StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Болить вухо: як полегшити стан в домашніх умовах

22 липня 2021, 11:40
Протизапальні препарати можуть допомогти зменшити біль і дискомфорт.
1614518198-4798.jpg
Протизапальні препарати можуть допомогти зменшити біль і дискомфорт / Pixabay

Люди можуть думати, що болі у вухах - це всього лише незначна неприємність, але вона може викликати виснажливий біль. В очікуванні медичної допомоги або прийому антибіотиків можуть допомогти деякі домашні засоби.

Біль у вухах може здаватися нестерпним, через що важко спати, їсти або робити що-небудь, крім думок про біль. Багатьом дітям особливо важко впоратися з болем у вусі.

Людям, які відчувають сильний біль у вухах, завжди слід поговорити з лікарем, особливо в перший раз. Однак є засоби, які люди можуть використовувати вдома для полегшення менш сильного болю у вусі або як засіб зменшення болю, повідомляє Medical News Today.

читайте такожБолить вухо: причини, симптоми і фактори ризику

У цій статті головний редактор розповість про дев'ять ефективних домашніх засобах, які можуть допомогти людям, які відчувають біль у вухах.

Дев'ять домашніх засобів від болю у вусі

Якщо біль у вусі не є серйозною або якщо людина очікує початку лікування, він може спробувати домашні засоби для полегшення болю.

Ось дев'ять ефективних домашніх засобів від болю у вухах:

1. Ліки, що відпускаються без рецепта.

Протизапальні препарати можуть допомогти зменшити біль і дискомфорт. Нестероїдні протизапальні препарати (НПЗП) можуть тимчасово зменшити біль у вусі. Люди, які відчувають біль у вухах, можуть спробувати:

  • ібупрофен
  • ацетамінофен
  • аспірин

Важливо пам'ятати, що давати аспірин немовлятам і дітям молодшого віку небезпечно. Це пов'язано з ризиком потенційно небезпечного для життя стану, званого синдромом Рея.

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) рекомендує батькам проконсультуватися з лікарем перед тим, як давати безрецептурні ліки дитині у віці до 2 років.

Ці препарати можуть викликати серйозні побічні ефекти у немовлят і дітей молодшого віку. Також зверніть увагу, що дозування для дітей часто значно нижче, ніж належне дозування для дорослих.

2. Тепло

Тепло від електричної грілки або гарячого компресу може зменшити запалення і біль у вусі.

Прикладіть до вуха грілку на 20 хвилин. Для досягнення найкращих результатів люди повинні торкатися до шиї і горла гарячою подушечкою.

Грілка не повинна бути нестерпно гарячою. Ніколи не слід засипати з грілкою або дозволяти дитині використовувати гарячий компрес без нагляду дорослих.

3. Холод

Холодний компрес може допомогти від болю у вусі.

Спробуйте обернути лід паперовими рушниками або заморозити холодний компрес, а потім накрити його легкою тканиною. Піднесіть його до вуха і до області безпосередньо під вухом протягом 20 хвилин.

Холод не повинен завдавати болю, і батькам ніколи не слід прикладати лід безпосередньо до шкіри дитини.

Деякі люди вважають, що тепло приносить більше полегшення, ніж холод. На думку інших, чергування гарячих і холодних компресів (20 хвилин гарячого, потім 20 хвилин холодного) забезпечує краще знеболювання.

4. Краплі для вух

Вушні краплі можуть знизити тиск у вусі, викликане рідиною і вушної сіркою.

Люди повинні уважно прочитати інструкції і поговорити з лікарем, перш ніж використовувати вушні краплі для лікування дитини.

Вушні краплі не замінюють Рецептурні Вушні краплі або антибіотики, тому людям слід використовувати їх тільки протягом декількох днів. Якщо симптоми повернуться, пацієнту слід звернутися до лікаря.

Важливо пам'ятати, що не можна використовувати вушні краплі дітям з трубками у вухах або з розривом барабанної перетинки.

5. Масаж

Легкий масаж може допомогти при болю у вухах, яка виходить від щелепи або зубів або викликає головний біль напруги.

Люди можуть масажувати ніжну область, а також будь-які навколишні м'язи. Наприклад, якщо болить область за вухом, спробуйте помасажувати м'язи щелепи і шиї.

  • Масаж також може допомогти при болю від вушної інфекції.
  • Низхідними рухами натисніть, починаючи від вух і далі по шиї.
  • Продовжуючи чинити тиск вниз, рухайтеся вперед до передньої частини вух.

Цей вид масажу може допомогти злити зайву рідину з вух і запобігти посиленню болю.

6. Часник

Щоденне вживання зубчика часнику може допомогти запобігти вушні інфекції. Часник здавна використовується в народній медицині для зняття болю. Деякі дослідження показують, що він має антимікробні властивості, які можуть боротися з інфекцією.

Люди не повинні використовувати його замість антибіотиків, рекомендованих лікарем. Замість цього розгляньте можливість додавання часнику в схему прийому антибіотиків, щоб прискорити полегшення.

Щоб запобігти вушні інфекції, їжте кожен день зубчик часнику.

Вушні краплі з часником також можуть зменшити біль і запобігти загостренню інфекції. Зварити дві або три гвоздики в двох столових ложках гірчичного або кунжутного масла до коричневого кольору, потім процідити суміш. Потім нанесіть по одній-дві краплі на кожне вухо.

7. Цибуля

Як і часник, цибуля допомагає боротися з інфекціями і зменшувати біль. Як і часник, цибуля не замінює медичної допомоги.

Нагрійте цибулю в мікрохвильовій печі протягом хвилини або двох. Потім процідіть рідину і нанесіть кілька крапель на вухо. Людина може захотіти полежати 10 хвилин, а потім дати рідини витекти з вуха. При необхідності повторіть це.

8. Смоктати

Смоктання допомагає знизити тиск в євстахієвій трубі і приносить деяке полегшення.

Немовлята, які годують груддю, можуть відчувати себе краще, якщо вони годують грудьми якомога частіше. Дорослі та діти можуть смоктати льодяники або льодяники від кашлю.

9. Грудне молоко

Грудне молоко має антимікробні властивості. Деякі дослідження показують, що материнське грудне молоко змінюється в залежності від мікробів, впливу яких піддається дитина.

Це означає, що грудне молоко найбільш ефективно для немовлят. Однак деякі джерела припускають, що грудне молоко може навіть допомогти дорослим.

Немовлятам, а також дітям і дорослим може допомогти місцеве застосування грудного молока. Навіть якщо цього не станеться, грудне молоко навряд чи викличе серйозні побічні ефекти.

Люди можуть спробувати закапати кілька крапель грудного молока в кожне вухо і повторювати нанесення кожні кілька годин у міру необхідності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти