StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Келих вина кожен день: що насправді відбувається з організмом

2 серпня 2021, 19:00
Ваша звичка може піти на користь вашому здоров'ю.
Вино
Вино / УНІАН

Якщо після вечері або відпочинку на дивані з келихом вина щовечора ви відчуваєте себе щасливими, ваша звичка може піти на користь вашому здоров'ю. Але тут є кілька застережень.

Більше-не краще, тому, якщо ви зараз п'єте, найкраще випивати один стакан в день для жінок і два для чоловіків.

Важливо знати, що більшість переваг для здоров'я, пов'язаних з вином, приписується червоному вину, а не білому або рожевому (вибачте, любителі рожевого вина).

читайте такожВино і калорії: що потрібно знати

Червоне вино містить поліфенол під назвою ресвератрол, який є основним двигуном досліджень червоного вина. Тут ми детально досліджуємо, що відбувається з вашим тілом, коли ви кожен день п'єте червоне вино.

Ваш кишечник

Якщо ви не думаєте про те, як поліпшити здоров'я кишечника, зараз гарний час для початку. Чим більше досліджень кишечника і його впливу на загальний стан здоров'я проводиться, тим важливіше це стає.

Згідно з оглядом останніх 10 років досліджень мікробіома, опублікованим в журналі Microbiome, наявність різноманітного мікробіома життєво важливо для профілактики і лікування таких станів, як запальні захворювання кишечника, ожиріння, рак і аутоімунні захворювання.

Виявляється, червоне вино може сприяти збільшенню різноманітності кишечника, згідно з дослідженням, опублікованим в серпні 2019 року в Gastroenterology. Дослідники вивчили близнюків і виявили, що ті, хто пив червоне вино, хоча б раз на пару тижнів, мали більшу різноманітність мікробіоти, ніж ті, хто не пив червоне вино. Варто відзначити, що біле вино показало менший (але все ж позитивний) ефект, але дослідники не виявили такого зв'язку з пивом або спиртними напоями.

Хоча це дослідження не доводить, що поліфеноли в червоному вині можуть безпосередньо збільшити різноманітність кишечника, воно може дати вам перевагу в диверсифікації вашого кишкового портфеля.

Серце

Найбільша кількість доказів, що підтверджують користь червоного вина для здоров'я, стосується серця.

І так, згідно з оглядом, опублікованим в molecules за жовтень 2019 року, існує зв'язок між споживанням червоного вина від низького до помірного і зниженням ризику серцевих захворювань. Фактори, що лежать в основі цієї асоціації, включають антиоксидантні та протизапальні властивості поліфенолів червоного вина, включаючи ресвератрол. Більш того, червоне вино знижує захворюваність діабетом 2 типу і знижує рівень холестерину ЛПНЩ.

Експерти Harvard Health Publishing відзначають, що вони як і раніше налаштовані скептично, вказуючи на те, що дослідження користі червоного вина і здоров'я серця показують асоціації, а не причинно-наслідкові зв'язки. Також можливо, що ті, хто випиває один келих червоного вина в день, вже практикують інші корисні для серця звички, наприклад, дотримуються здорової дієти і залишаються активними.

В даний час проводяться дослідження, щоб спробувати зміцнити думку про користь червоного вина для здоров'я серця, але одне можна сказати напевно: дослідження вказує на користь червоного вина.

Ваше психічне здоров'я

Варто подумати про деякі речі, що стосуються вина і психічного здоров'я.

У дослідженні, опублікованому в серпні 2013 року в BMC Medicine, учасники дослідження, які вживали від двох до семи напоїв на тиждень, менш схильні до депресії-це Хороші новини. Однак дослідження тривало більше семи років, і дослідники виявили, що надмірне вживання алкоголю пов'язане з більш високим ризиком депресії і що жінки частіше відчувають депресію - це не Хороші новини.

Вага

Хоча один стакан червоного вина щоночі навряд чи завдасть шкоди вашій вазі, він може викликати інші звички, які можуть.

Для багатьох вживання вина призводить до безглуздого перекусу. Один келих червоного вина містить близько 120 калорій, тому протягом тижня ви отримаєте додаткові 840 калорій. Якщо ваша мета-схуднення або підтримання ваги, постарайтеся обмежитися двома-трьома келихами вина в тиждень.

Якщо ви дотримуєтеся звички пити келих щовечора, спробуйте розбавити вино газованою водою або постарайтеся скоротити приблизно 840 калорій на тиждень, вносячи ці невеликі зміни.

Сну

Алкоголь вважається заспокійливим засобом, і якщо ви вип'єте келих вина перед сном, він, ймовірно, викличе сонливість. Однак це не обов'язково хороша новина для вашого сну.

Експерти в галузі охорони здоров'я знають, наскільки важливим є сон для роботи імунної системи та здоров'я серця. "Один з недоліків келиха вина щоночі полягає в тому, що це може вплинути на якість сну", - повідомляє LIVESTRONG.com KeyVion Міллер.

За словами дослідників Natio, при низькій дозі, такій як один стакан за ніч, ви можете засипати швидше, але оскільки алкоголь метаболізується і виводиться з вашого тіла, ви не зможете заснути.

Ваші зуби

Келих червоного вина щовечора може бути корисний для вашого серця, але може зробити вашу посмішку менш яскравою.

Американська стоматологічна асоціація рекомендує обмежити вживання червоного вина (на додаток до кави і чаю), тому що воно може забруднити ваші зуби. Це відноситься як до природних зубів, так і до вінірів.

Отже, що робити любителю червоного вина? Зубний наліт сприяє утворенню плям, тому переконайтеся, що ви добре чистите зуби, в ідеалі, ще до того, як поринете в келих червоного кольору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти