StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Алое вера: у чому користь для здоров'я

1 липня 2020, 17:58
Є багато способів використовувати алое вера, як місцево, так і внутрішньо.
1593611343-4756.jpg
Є багато способів використовувати алое вера, як місцево, так і внутрішньо.

Алое вера - лікарська рослина, яка використовувалося для лікування різних захворювань впродовж тисячоліть, як і ромашка лікарська. Як правило, безпечно використовувати алое безпосередньо з рослини, або ви можете придбати його у формі гелю.

Креми, гелі та мазі з алое вера містять прозорий гель, що міститься у листках алое вера. Ці продукти можуть застосовуватися місцево для лікування різних захворювань шкіри. Алое продається в капсулах або в рідкій формі для внутрішнього споживання, щоб зміцнити здоров'я і імунітет.

Використання алое вера

Як зібрати гель з рослини

Відносно просто зібрати гель алое і сік. Вам знадобиться зріла рослина, якій принаймні кілька років. Це забезпечить більш високу концентрацію активних інгредієнтів.

Вам також потрібно почекати кілька тижнів, перш ніж зрізати листя.

Щоб зібрати гель і сік, обирайте товсті листи з зовнішніх гілок рослини. Переконайтеся, що листя здорові і не мають цвілі або пошкоджень. Зріжте їх близько до основи, адже більшість корисних поживних речовин знаходяться в основі листя.

читайте такожПрополіс: корисні властивості і профілактика раку

Вимийте і висушіть листя, обріжте колючі краї ножем. Використовуючи ніж або пальці, відокремте внутрішній гель від зовнішньої частини листка. Якщо вам потрібен чистий гель алое, після відділення алое від зовнішньої частини листа ви можете покласти його в блендер, а потім процідити речовину, щоб видалити м'якоть.

Як використовувати свіжий гель алое

Ви можете нанести свіжий гель алое прямо на шкіру або слідувати рецептам, щоб зробити домашній косметичний продукт. Його також можна додавати в їжу, смузі і напої.

Щоб зробити сік алое, використовуйте 1 склянку рідини на кожні 2 столові ложки гелю алое. Додайте будь-які інші інгредієнти, такі як фрукти, і використовуйте блендер або кухонний комбайн, щоб змішати напій.

Якщо ви плануєте вживати свіжі шматочки гелю алое, він має зберігатися в холодильнику протягом кількох днів, але найкраще вживати його як можна швидше. Ви завжди можете зберігати гель алое вера в морозильній камері, якщо ви не готові відразу його використовувати.

У чому користь алое для організму?

Є багато способів використовувати алое вера, як місцево, так і внутрішньо.

1. Лікує опіки

Завдяки своїм заспокійливим, зволожуючим і охолоджуючим властивостями, алое вера часто використовується для лікування опіків.

У 2013 році дослідження "Надійне джерело" показало, що люди, які використовували гель алое вера для лікування поверхневих і часткових опіків, показали кращі результати, ніж група, в якій використовувався 1-процентний крем сульфадиазина срібла. Група алое віра показала раннє загоєння ран і полегшення болю. Плюс, алое вера був вигідний за своєю ціною.

Наявні дані свідчать про те, що гель алое може бути корисний для загоєння опікових ран.

Якщо у вас сонячний опік або інший легкий опік, наносьте алое вера кілька разів на день. Якщо у вас сильний опік, зверніться за медичною допомогою, перш ніж застосовувати алое.

2. Покращує травлення

Споживання алое вера може принести користь вашому травному тракту і допомогти заспокоїти і вилікувати хвороби шлунка, включаючи синдром роздратованого кишечника (СРК).

В огляді 2018 року розглядалися три дослідження за участю 151 людини. Результати досліджень показали, що алое віра значно поліпшило симптоми СРК порівняно з плацебо. Про побічні ефекти не повідомлялося.

Крім того, алое вера може допомогти інгібувати ріст бактерій H. pylori, що знаходяться у вашому травному тракті і можуть привести до виразки.

1593614924-8226.jpg
Продукти з алое, можуть бути менш дратівливими для шкіри, ніж традиційні методи

3. Сприяє здоров'ю порожнини рота

Зубна паста алое вера і рідина для полоскання рота є природними варіантами поліпшення гігієни порожнини рота і зменшення нальоту.

Результати дослідження 2017 року показали, що люди, які використовували зубну пасту алое вера, показали значне поліпшення здоров'я порожнини рота.

Люди, які використовували зубну пасту алое вера, показали найкращий загальний стан порожнини рота без яких-небудь побічних ефектів.

4. Очищає шкіру

Використання свіжого алое на вашому обличчі може допомогти позбавитися від прищів. Ви також можете придбати продукти алое, призначені для лікування прищів, у тому числі миючі засоби, тонери і креми. Вони можуть також мати додаткову перевагу, так як містять інші ефективні інгредієнти.

Продукти з алое, можуть бути менш дратівливими для шкіри, ніж традиційні методи лікування прищів.

Невелике дослідження, проведене в 2014 році, показало, що крем, що поєднує в собі звичайні ліки від вугрів і гель алое вера, був значно ефективнішим, ніж інші ліки від вугрів.

5. Лікує анальні тріщини

Якщо у вас є анальні тріщини, нанесення крему з алое вера на уражену ділянку декілька разів протягом дня може сприяти загоєнню.

У 2014 році дослідження Trusted Source показало, що використання крему, що містить порошок соку алое віра, ефективно при лікуванні хронічних анальних тріщин. Люди використовували крем алое три рази на день протягом шести тижнів.

Поліпшення проявились в показниках болю, крововиливі при дефекації і загоєнні ран.

Чи безпечно алое вера?

Для більшості людей безпечно використовувати алое вера місцево для незначних проблем догляду за шкірою. Як правило, він добре переноситься, хоча можливі шкірні подразнення та алергічні реакції.

Зверніть увагу на те, як ваше тіло реагує на алое. Не використовуйте алое, якщо у вас алергія на часник, цибулю або тюльпани. Уникайте прийому алое вера протягом двох тижнів після будь-якої запланованої операції.

Жінки, які вагітні або годують груддю, а також діти у віці до 12 років, повинні уникати орального застосування алое віра.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти