StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Названі найпопулярніші страви, які швидко наближають інфаркт

25 лютого 2020, 02:20
Щоби зберегти здоров'я серця, не можна отримувати на добу понад 2000 кілокалорій.
Серце
У підтримці нормального ритму серця важливу роль відіграє магній / http://horoshev.ru

Експерти назвали топ-4 популярних страв, що можуть збільшити ризик інфаркту. У зв'язку з цим медики рекомендують прибрати їх з раціону.

Страви, які наближають інфаркт

Китайська їжа цілком може наблизити вас до настання серцевого нападу, особливо якщо вона гостра і кілька разів обсмажена. При цьому експерти зазначають, що представляє загрозу їжа, яку в деяких ресторанах можуть подавати під виглядом китайської. Тому вони радять вибирати ресторан, в якому всі говорять китайською, передає mk.ru.

Готові заморожені страви. Магазинні піца, пироги, млинці, які треба розморожувати, містять величезну кількість жирів і консервантів, тому наносять удар по серцю. Крім того, в них багато калорій, що провокує набір зайвої ваги.

відео дня

Гамбургери або чізбургери також приносять мало користі здоров'ю. Мова йде не тільки про гамбургери з популярних фастфудів, але про бутерброди з булкою, величезною смаженою котлетою, декількома шарами сиру, величезною кількістю жирних соусів в принципі. Подібна страва також на крок наближає до інфаркту.

Страви з дитячого меню. Попри свою назву вони не такі й нешкідливі. Насправді картопля фрі, макарони із сиром, курячі палички, а також хот-доги містять багато кухонної солі та насичених жирів. Якщо дитина буде вживати ці страви, то у дорослому віці у неї будуть проблеми із серцем, ожиріння і діабет.

Крім того, експерти наголошують: щоби серце почувалося добре, не можна отримувати на добу більше 2000 кілокалорій, а також 1500 мг натрію і 300 мг холестерину.

Продукти, що можуть запобігти інфаркту

У підтримці нормального ритму серця важливу роль відіграє магній. Саме за умови його дефіциту збільшується ризик інфаркту. Експерти склали список продуктів, які багаті цим елементом. Зокрема, на магній багаті горіхи (мигдаль, арахіс), кунжут, насіння, бобові, крупи (гречана, вівсяна, пшоняна, перлова), банани, гарбуз, висівки і какао. Він міститься в морській капусті, морській рибі, кальмарах, яйцях, зелені, цитрусових і в молочних продуктах.

читайте такожМожуть завдати шкоди: експерт розповіла, кому не можна їсти млинці

Нагадаємо, китайські учені в результаті експериментів дійшли до висновку, що 40 грамів твердого сиру на добу допоможуть знизити ризик інсульту у людей будь-якого віку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти