StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Від пухлин до безпліддя: названа смертельна небезпека з магазину

23 лютого 2020, 01:27
Вчені пов'язують бісфенол А з утворенням багатьох проблем зі здоров'ям.
Чек, каса
Названа смертельна небезпека факсів та чеків / pexels.com

Термопапір, на якому надруковані касові чеки і факси, смертельно небезпечний для здоров'я людини.

Як підкреслюється в повідомленні на сторінці в Facebook в співтоваристві Україна без сміття, при контакті з ними в кров потрапляє бісфенол-А.

"Запам'ятайте, чеки - це не папір. Це термопапір і він небезпечний для вашого здоров'я. Коли ви тримаєте в руках касовий чек, факс або інший документ, надрукований термальним принтером, через шкіру в кров проникає небезпечна речовина - бісфенол-А", - сказано в повідомленні.

відео дня

Вчені пов'язують бісфенол А з утворенням багатьох проблем зі здоров'ям - наприклад, підвищеним ризиком утворення пухлин, розвитком безпліддя, передчасними пологами.

В дослідженнях зазначається, що досить потримати чек в руках п'ять секунд, щоб 1 мкг цього токсину проник в шкіру. Доза збільшиться в десятки разів, якщо взяти вологими руками або сам папірець буде вологим.

Відзначається, що через бісфенол А касові чеки не приймають на переробку: крім того, що в термопапері мало целюлози і вихід вторинної сировини з нього дуже низький, він може забруднити іншу макулатуру токсинами. Тому здавати чеки в макулатуру не тільки марно, але й шкідливо.

Для мінімізації таких відходів на міських звалищах рекомендують у всіх можливих випадках відмовитися від друку чеків, а після контакту з ними обов'язково вимити руки з милом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти