StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому січеться волосся і як з цим боротися

2 травня 2021, 20:40
Волосся - це завжди відкрита книга, яка може розповісти про стан нашого здоров'я. Але іноді це результат наших власних грубих помилок.
Чому січеться волосся і як з цим боротися
Посічене волосся - дуже поширена проблема / Instagram

Усі ми мріємо про довге, блискуче й доглянуте волосся. Зазвичай таке демонструють у рекламі шампунів. Але не всі можуть похвалитися розкішною шевелюрою. Сухе, тьмяне волосся, а також посічені кінчики – проблеми, з якими навіть сьогодні, коли полиці магазинів просто завалені багатообіцяльними косметичними засоби з догляду за волоссям, стикаються багато. Кожен веде за красу волосся свою битву, і якщо посічені кінчики волосся – це ваш головний ворог, то ми підкажемо вам, як з ним боротися.

Посічене волосся - дуже поширена проблема, яка заважає відростити волосся й часто змушує кардинально міняти стрижку і вкорочувати довжину. Але стрижка волосся - це напівзаходи, адже дуже швидко кінчики волосся знову починають розшаровуватися і дратувати. Ба більше: іноді такий "подарунок" ми отримуємо унаслідок невдалої стрижки, коли у перукаря ножиці недостатньо гострі, і вони не стрижуть волосся, а січуть його і "подрібнюють".

Якщо хочете знати, чому січеться волосся і як з цим боротися вдома самостійно, щоб раз і назавжди позбутися від цього головного болю, то ми сьогодні про це вам розповімо.

Чому січеться волосся

Часто причина посічених кінчиків волосся полягає в неправильному харчуванні. Нестача вітамінів і необхідної кількості незамінних ненасичених жирних кислот робить його крихким і ламким. Насичені жирні кислоти можна знайти в таких продуктах, як риба, авокадо, масло та горіхи.

Крім того, дієта з низьким вмістом білка також сприяє тому, що волосся стає жахливим і непривабливим. Волосся без амінокислот - все одно що будинок без цегли, адже саме вони беруть участь в будівництві їх нормальної структури. Їх можна знайти в основному в м'ясі, рибі, яйцях і сої.

читайте такожУ моді ефект мокрого волосся: як зробити спокусливе укладання

Запам'ятайте, волосся - це завжди відкрита книга, яка може розповісти про стан вашого здоров'я. Тому якщо ваше волосся постійно січеться й ламається, то є привід зробити основні аналізи крові, оскільки ці на перший погляд зовнішні проблеми можуть бути ознакою серйозних захворювань.

Що робити, якщо січеться волосся

Головна проблема з посіченими кінчиками волосся полягає в тому, що вони сухі. Тому косметика, до складу якої входить спирт, може їх серйозно пошкодити.

Крім того, якщо ви щодня використовуєте фен, плойки та випрямлячі, то знайте – що ви не залишаєте своєму волоссю жодних шансів на "здорове життя", адже волосся дуже чутливе до швидких перепадів температури. Так, ви швидко отримуєте красу, але без "жертв", в цьому випадку – пошкодження волосся, не обійтися.

Чому січеться волосся і як з цим боротися
Волосся січеться, якщо постійно використовувати фен, плойку або праску / Instagram

Також "травмує" волосся зміна кольору - як відбілювання, так і звичайне фарбування, якими б гарними словами на упаковці не були написано, що фарба – щадна. Знайте: фарбування волосся висушує волосся й може пошкодити його структуру.

читайте такожЧому сивіє волосся і чи можна його висмикувати

До того ж, часто ми псуємо волосся, використовуючи банально погану щітку або гребінець. Тому підійдіть до вибору цього аксесуару з розумом.

Чому січеться волосся і як з цим боротися
Іноді волосся січеться через погану щітку / Instagram

Правильний догляд за волоссям - це:

  • використання делікатних шампунів, які не включають спирт;
  • використання косметики, адаптованої до вашого типу волосся;
  • використання масла для волосся після миття і перед сном;
  • регулярне використання зволожувальних масок;
  • використання кондиціонерів для волосся після кожного миття;
  • використання щіток з натуральної щетини;
  • обмеження використання фена, плойки та випрямляча;
  • регулярне обрізання кінчиків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти