Смерть мера Борисполя: експерт пояснила, що буде з виборами

28 жовтня 2020, 15:49оновлено 28 жовтня 2020, 18:37
Вибори в Борисполі 2020 не мають вважатися такими, що відбулися, поділилася експерт.
Експерт поділилася, що після смерті Анатолія в Борисполі мають провести нові вибори – Вибори в Борисполі 2020
Після смерті Анатолія Федорчука у Борисполі мають провести нові вибори, поділилася експерт / УНІАН

Координатор громадянської мережі Опора Ольга Айвазовська повідомила, що через смерть мера Борисполя Анатолія Федорчука, який брав участь у місцевих виборах 2020 та лідирував, у місті виборчі перегони мають визнати такими, що не відбулася.

Територіальна виборча комісія має визнати місцеві вибори в Борисполі 2020 такими, що не відбулися, і призначити повторні виборчі перегони, написала експерт на своїй сторінці у Facebook.

Айвазовська зазначила, що смерть кандидата на пост мера, який отримав більшість голосів, але не вступив на посаду, є підставою для призначення нових виборів.

Смерть мера Борисполя: експерт пояснила, що буде з виборами
  • Раніше народний депутат та журналіст Олександр Дубинський написав, що Анатолій Федорчук помер через коронавірус COVID-19.
  • ЗМІ 19 жовтня дізналися, що у мера Борисполя коронавірус. Пізніше журналісти з'ясували, що Федорчук помер у переяславській чи в київській лікарні.

Довідка. Анатолій Федорчук народився в селі Малий Скнит Хмельницької області 26 листопада 1959 року. Навчався у київському педінституті, який зараз називається Національний педагогічний університет ім. Драгоманова, пише borispol.org.ua.

Федорчук закінчив виш у 1985 році, а потім у Борисполі працював заступником генерального директора в ЗАТ ПентоПак. Очолював Бориспільську міську організацію Партії регіонів.

Федорчук обіймав посаду мера Борисполя з 18 квітня 2006 року. На місцевих виборах 2020, які пройшли в Україні 25 жовтня, балотувався від партії Наш край. За попередніми відомостями, Федорчук перемагав зі значним відривом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти