Хто перемагає на виборах в Одесі - екзитпол

25 жовтня 2020, 20:38
Геннадій Труханов лідирує на виборах мера Одеси, проте буде другий тур.
Геннадій Труханов (прес-служба)
Труханов набрав 34,40% голосів виборців у першому турі виборів мера Одеси

Стали відомі попередні результати виборів в Одесі. Соціологічна компанія Liberty Report оприлюднила дані екзитполу, проведеного в день виборів, 25 жовтня. Опитування проводилося в рамках спільного проекту студії Савіка Шустера і телеканалу Україна 24.

Згідно з даними екзитполу, найбільшу кількість голосів серед кандидатів на пост мера Одеси набрав Геннадій Труханов ("Довіряй справам") - 34,40%. На другому місці з серйозним розривом - Микола Скорик ( Опозиційний блок "за життя") - за нього проголосували 17,93% одеситів. Третє місце за Олегом Філімоновим - 13,75% голосів виборців. Четвертий - Петро Обухов -набрав 12,52% голосів. Замикає п'ятірку Сергій Ківалов з результатом 5,44%.

Геннадій Труханов не набирає 50% у першому турі. На Одесу очікує другий тур виборів мера міста.

відео дня

Крім того, оприлюднені дані екзитполу до міської ради Одеси. За попередніми результатами, до міської ради потрапляє 5 партій - Довіряй справам, ОПЗЖ, Слуга народу, Євросолідарність, партія Шарія.

Екзитпол на виборах мера Одеси:

  • Геннадій Труханов - 34,40%
  • Микола Скорик - 17,93%
  • Олег Філімонов - 13,75%
  • Петро Обухів - 12,52 %
  • Сергій Ківалов - 5,44%

Решта кандидатів набрали менше 5%.

Хто перемагає на виборах в Одесі - екзитпол

Екзитпол на виборах до міської ради Одеси:

  • Довіряй справам - 23,77%
  • ОПЗЖ - 22,38 %
  • Слуга народу -15,95 %
  • Євросолідарність - 12,72 %
  • Партія Шарія - 7,63%
    Хто перемагає на виборах в Одесі - екзитпол

Решта партій набрали менше 5% і не потрапляють до Одеської міської ради.

Ведучий зазначив, що опитування проводилися в 12 найбільших містах України (Київ, Харків, Одеса, Львів, Дніпро, Маріуполь, Кривий Ріг, Чернівці, Миколаїв, Вінниця, Черкаси, Ужгород), опитані були 39 622 людини, а похибка складає близько 2%.

Як повідомлялося, 25 жовтня 2020 року в Україні відбулися місцеві вибори у 24 областях України. Українці обирали депутатів місцевих рад та сільських, селищних, а також міських голів. Вперше вибори проходили за новим виборчим законодавством, з відкритими партійними списками, і з дотриманням гендерних квот.

Вибори мерів проводилися за мажоритарною виборчою системою абсолютної більшості. У містах з більш ніж 75 тис. жителів обраним міським головою буде вважатися кандидат, який набирає 50% голосів і більше. Якщо жоден кандидат не отримує більше половини голосів, то переможець гонки визначається у другому турі, який орієнтовно відбудеться 15 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти