Кличко провів свій підрахунок голосів і впевнено оголосив про перемогу на виборах

26 жовтня 2020, 12:37оновлено 26 жовтня 2020, 13:14
Результати екзит-полу від партії Удар стверджують, що другого туру в Києві не буде.
Результати виборів 2020 Київ - Кличко оголосив про свою перемогу
Результати виборів 2020 Київ - Кличко оголосив про свою перемогу / УНІАН

Вибори 2020 у Києві завершилися перемогою чинного мера Віталія Кличка, якщо вірити результатам паралельного підрахунку голосів виборців, який провела партія мера-Удар.

Нагадаємо, що результати екзит-полу групи Рейтинг свідчать, що на виборах мера Києва Віталій Кличко набрав лише 47,8%. Тобто другий тур буде.

Екзит-пол для студії Савіка Шустера дає цифру в 45,93% для Віталія Кличка.

Однак, як заявила сьогодні на брифінгу голова виборчого штабу партії Удар Оксана Продан, Кличко набрав 50,9% голос. Тобто необхідності у другому турі виборів Київського міського голови немає.

читайте такожНазвано міста, в яких пройде другий тур місцевих виборівВона уточнила, що через ситуацію з коронавірусом в столиці процес збору протоколів йде повільніше, ніж зазвичай. Однак, за її словами, у них уже достатньо даних, щоб заявляти про перемогу Кличка.

"У нас вже 99% дільниць, які надали інформацію про те, хто і скільки отримав як кандидати у мери, так і політичні сили на виборах у Києві. За наявними у нас даними, згідно з паралельним підрахунком голосів, Віталій Кличко отримує 50,9% - і з великою ймовірністю перемагає вже в першому турі на виборах Київського міського голови", - запевнила Продан.

Водночас Олександр Попов, за їхніми підрахунками, набрав 9,5% голосів, Сергій Притула – 7,9%, Олексій Кучеренко – 6,4%, Ірина Верещук – 5,5%, Андрій Пальчевський – 5,3%.

Також їхня партія підрахувала, і хто проходить до Київради. За їхніми даними:

  • партія Удар набрала 19,7%;
  • Європейська солідарність – 19,5%;
  • Єдність Олександра Омельченка – 8,5%;
  • ОПЗЖ – 7,6%;
  • Слуга народу – 7,2%;
  • Батьківщина – 7,2%;
  • Голос – 5,8%.

Решта партій – менше 5%.

Зазначимо, що штаб чинного мера працює онлайн: журналістів у штаб не допускають. Справа в тому, що за день до голосування Віталій Кличко заразився коронавірусом. Все його оточення контактувало з ним, тому вони також знаходяться в ізоляції.

Раніше в ЦВК назвали дату, коли будуть результати місцевих виборів 2020. По окремих округах ЦВК розраховує отримати результати лише після повторного голосування або судових рішень.

Вибори 2020: результати екзитполів по Україні

  • Садовий у другому турі зустрінеться з Синюткою - екзит-пол у Львові. За даними соціологічної групи Fama, у Львові на мерських виборах відбудеться другий тур.
  • П'ять питань Зеленського: опубліковані результати екзитполів. Стало відомо, як ставили галочки українці, які взяли участь у проекті президента.
  • Екзит-пол в Одесі показав, хто перемагає на виборах. Геннадій Труханов лідирує на виборах мера Одеси, проте буде другий тур.
  • Екзит-пол 2020 по Харкову дав несподівані результати. Там впевнено лідирує Кернес, і в той же час у владу проходить партія Шарія.
  • Вибори в Дніпрі: Філатов не перемагає в першому турі. За попередніми даними, в місті відбудеться другий тур виборів мера.
  • Вибори в Кривому Розі: екзит-пол показав, з ким Юрій Вілкул виходить у другий тур. На виборах до міськради Кривого Рогу лідирує партія Слуга народу.
  • Мер, який скандалив із Зеленським, лідирує на виборах у Черкасах. Чинний Черкаський градоначальник Анатолій Бондаренко не зміг здобути перемогу в першому турі.
  • Вияснитися результати екзит-полу на виборах у Вінниці. За інформацією опитування, перемагає чинний градоначальник Сергій Моргунов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти