В Україні різко поповзли вгору ціни на борщовий набір

2 листопада 2021, 10:56
Згідно з даними, які оприлюднили чиновники з Офісу ефективного регулювання, середня вартість чотирьох порцій борщу в жовтні склала понад 65 гривень.
Борщовий набір
В Україні різко поповзли вгору ціни на борщовий набір / Reuters

В Україні знову подорожчав більш ніж на 5% борщовий набір. Про це повідомляється в програмі Сніданок з 1+1 з посиланням на дані, які були оприлюднені в офісі ефективного регулювання.

За даними чиновників, середня вартість чотирьох порцій борщу в жовтні склала понад 65 гривень. Найбільше додали в ціні буряк, моркву і капусту.

Вартість картоплі зменшилася на 10%. У порівнянні з торішніми цінами в жовтні нинішнього року кілограм картоплі коштував близько 7,5 гривні. За словами експертів, здешевлення картоплі - явище сезонне. Втім, значне подорожчання вони не прогнозують. В Україні аграрії зібрали достатньо картоплі.

відео дня

Крім того, в Україні подорожчали помідори і буряк. За минулий тиждень вартість томатів зросла на 7%. Кілограм коштує близько 40 гривень за кілограм. Ціна буряка зросла на 4% і становить близько дев'яти гривень за кілограм.

читайте такожЦіни на продукти рекордно "злетіли": що подорожчало найбільше

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, ціни на цукор і соняшникова олія в Україні у вересні в річному вираженні - порівняно з вереснем 2020 року - зросли на 88% і 71,7% відповідно.

У вересні в річному вираженні ціни на яйця зросли на 60,7%, хліб подорожчав на 17,2%, м'ясо – на 12,3%, макарони – на 10%.

При цьому фрукти подешевшали на 3,5%, а овочі стали дорожчими на 1,7%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти