У Кабміні налякали пенсіонерів масовими перевірками

16 листопада 2020, 19:51оновлено 16 листопада 2020, 20:24
Ідентифікація та верифікація особи пенсіонера відбуватиметься на підставі пред'явленого паспорта громадянина України.
пенсія, пенсіонер 08
У Кабміні налякали пенсіонерів перевірками / УНІАН

Пенсіонерів, які отримують виплати від держави через банківські картки, скоро будуть масово перевіряти. Таке доручення дав Кабмін Пенсійному фонду-передбачено перевірити реальність одержувачів пенсія шляхом створення "єдиного звернення в питанні виплати пенсій".

За інформацією пресслужби Кабміну, про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Органам Пенсійного фонду та соцзахисту доручать сформувати перелік одержувачів на підставі отриманих заяв і разом з необхідними для відкриття рахунку документами передати дану інформацію уповноваженому банку не пізніше, ніж через 5 днів з дня отримання документів.

Якщо пенсія перераховується на картку, і термін дії її понад рік, при цьому протягом року по цій картці не витрачалися кошти особисто пенсіонером, тоді це викличе сумніви й такого одержувача Пенсійний фонд обов'язково перевірить.

читайте такожКарантин вихідного дня: у МОЗ зробили уточнення для пенсіонерів

Ідентифікація та верифікація особи пенсіонера відбуватиметься на підставі пред'явленого паспорта громадянина України або іншого документа, який засвідчує особу та підтверджує її вік, а також визначеного законодавством документа, в якому зазначена інформація про місце проживання пенсіонера.

Не всі пенсіонери в Україні на цю мить отримують пенсійні виплати на карту. Деякі громадяни по-старому отримують щомісячні пенсії через Укрпошту. У Кабміні передбачили механізм перевірки та таких одержувачів. Їхні особи також ідентифікують у ПФУ.

Пенсії в Україні-останні новини

  • Згідно з прийнятим у першому читанні проєкту бюджету на 2021, пенсії наступного року зростуть. Крім того, будуть введені доплати окремим категоріям пенсіонерів.
  • У Мінсоцполітики анонсували урізання пенсій. Чиновники попереджають, що виплати не зможуть забезпечити українцям гідне життя.
  • До того прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зізнався, що в Україні вже через 15 років не буде ресурсу для виплати пенсій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти