В ЄС шукають спосіб відновити інфраструктуру України за рахунок грошей олігархів з РФ - Bloomberg

19 березня 2022, 05:11
Євросоюз наклав санкції на низку російських олігархів. Кілька держав-членів заарештували активи мільярдерів, їхні розкішні яхти та дорогу нерухомість.
1647331555-3491.JPG
Окупанти руйнують будинки та інфраструктуру в Україні / Фото Reuters

У Європейському Союзі обговорюють можливість використання активів російських мільярдерів, які увійшли до списку санкцій, для фінансування відновлення інфраструктури України після війни, яку розв'язала Росія проти нашої країни.

За словами трьох осіб, знайомих з цим питанням, ідея перебуває на дуже ранній стадії. Однією з можливостей було б використовувати активи для фінансування військових репарацій, пише Вloomberg.

Зазначимо, Євросоюз наклав санкції на цілу низку російських олігархів. Кілька держав-членів заарештували активи мільярдерів, їхні розкішні яхти і дорогу нерухомість. Наприклад, Італія заморозила активи на суму близько 780 млн євро.

відео дня

Президент Євроради Шарль Мішель заявив 18 березня, що говорив з президентом України Володимиром Зеленським про можливість створення Фонду солідарності з Україною.

Зазначимо, всього за тиждень російські загарбники завдали збитків інфраструктурі України на $8,3 млрд. Станом на 17 березня сума досягла $62,2 млрд (або 1,8 трлн грн).

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти