Україні дадуть кредит від МВФ, попри зниження тарифів - аналітики

20 січня 2021, 16:06оновлено 20 січня 2021, 22:16
МВФ може відстрочити грошовий транш для України на квітень-червень поточного року, вважають аналітики.
МВФ
Україна може отримати транш від МВФ у I кварталі - аналітики / Reuters

Офіційний Київ може отримати черговий транш від Міжнародного валютного фонду вже в січні-березні. Перешкода у вигляді запуску Кабміном державного регулювання ціни на газ цьому не завадить. При цьому не виключено варіант, за якошл кредит відстрочать на квітень-червень.

Як повідомляє інформагентство Інтерфакс-Україна з посиланням на матеріали BofA Global Research, аналітики вважають, що Київ може отримати транш від МВФ у першому кварталі 2021 року.

"Високі потреби фінансування у 2021 році повинні утримати Україну у співпраці з МВФ", - вказують фахівці.читайте такожУ МВФ розлютилися через зниження тарифів для українців

Згідно з другим сценарієм, кредит від фінансового донора буде отримано в квітні-червні. Фонд може відстрочити надання Україні кредитного траншу через запуск державного регулювання на газовому ринку, проте аналітики вважають, що у МВФ підуть на поступки через тимчасовий характер рішення Кабміну і умов COVID-19. Таким чином, Києву незабаром вдасться укласти угоду на рівні персоналу.

Україна-МВФ новини

  • Міжнародний валютний фонд 9 червня затвердив для України нову 18-місячну програму stand-by. В рамках домовленостей Київ повинен отримати 5 млрд. доларів кредиту. Перші 2,1$ млрд. українська держава отримала в червні минулого року.
  • Передбачалося, що до кінця 2020 року Україна отримає ще 3,5 мільярда доларів, проте процес виділення кредитних коштів було припинено. Фонд вимагає від Києва проведення пенсійної, освітньої, антикорупційної та медичної реформи.
  • 11 січня стало відомо, що місія МВФ відновила свою роботу в Україні з питань перегляду програми кредитування. Київ звітує щодо виконання реформ.
  • Глава Мінфіну Сергій Марченко припустив ситуацію, за якої Київ може припинити співпрацю з МВФ. У такому випадку Україна змушена буде переглянути державний бюджет на поточний рік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти