В України є шанс зробити сильний хід, щоб захистити країну від військового вторгнення РФ - експерт

27 листопада 2021, 09:45
Бізнес перебуває в стані страху, очікуючи на загострення військового конфлікту Росії і України, сказав Андрій Длігач.
Україна, економіка
Україні потрібно залучати інвестиції в країну, щоб захиститися від російської агресії - економіст / ua.depositphotos.com

Україні слід акцентувати увагу на розвитку нової інноваційної економіки та залученні інвестицій в країну, щоб зменшити ризики повномасштабного військового конфлікту з Росією. Києву потрібно інвестувати в ті галузі, які принесуть державі прибуток. Про це заявив доктор економічних наук Андрій Длігач.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що зараз бізнес побоюється можливого військового вторгнення РФ на територію української держави. І Москва, таким чином, досягає своєї мети, щоб країна не думала про економічний розвиток. Бізнесу треба інвестувати в інновації, щоб зменшити ризик військових дій з боку Росії.

"Бізнес перебуває в страху в очікуванні посилення агресії Російської Федерації, посилення гарячої війни. Саме це і є мета наших ворогів - зробити так, щоб бізнес відкладав рішення, щоб держава намагалася врятуватися, концентрувалася на безпеці, а не на розвитку. Бізнес повинен саме зараз інвестувати в зростання, в інновації. Саме зараз високі ризики війни, і щоб їх знизити, ми повинні рости", - зазначив економіст.

відео дня

За його словами, держава повинна розвивати виробництво і знаходити великі ринки збуту продукції, а також створювати рівень продовольчої безпеки для низки країн в Україні. Подібні рішення могли б забезпечити захист держави.

"Ми повинні саме в Україні розвивати виробництво і бачити для нас великі ринки - Танзанія, Уганда, Нігерія, Ефіопія, Індія, Близький Схід. Ми повинні допомагати Саудівській Аравії і Катару створювати зони продовольчої безпеки для їх країн в Україні... Це стрімко збільшило б безпеку самої України, якби ми робили контраверсійні, інноваційні, нестандартні кроки. Саме цим ми повинні займатися, а не будівництвом доріг", - додав Длігач.

При цьому він вказав, що Україні треба інвестувати в ті галузі, які повинні принести країні прибуток.читайте такожСерія ударів Росії по Україні і пік військ біля кордону: у розвідці розкрили небезпечні плани Кремля

"Україна традиційно проїдає ті можливості, які тимчасово дає світ. Ми інвестуємо не там, де створюється добавка до ВВП, не там, де стрімко зростає економіка. Ми інвестуємо в дороги, хоча дороги не стимулюють прямі іноземні інвестиції, не стимулюють розвиток інших галузей. Слід інвестувати в інноваційні галузі, у створення технологічних парків і тому подібне", - підкреслив Андрій Длігач.

Війська Росії біля кордонів України

Американські видання The Washington Post і Politico раніше опублікували статті, в яких йшла мова про стягування військ Росії до кордонів України. Журналісти також показали супутникові фотознімки з пересуванням російських військових підрозділів.

У Північноатлантичному альянсі підтвердили, що фіксується значне посилення присутності російської військової сили біля кордонів України. При цьому в Альянсі вказали на здатність Москви провести військову операцію проти Києва.

Український дипломат, посол у Німеччині Андрій Мельник сказав, що у Києві дуже серйозно стурбовані ситуацією з військами біля кордонів. За його словами, обстановка нагадує ситуацію 2014 року, коли Росія окупувала Крим і Донбас.

Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков сказав, що пересування військ пов'язані з, мовляв, загрозою НАТО біля кордонів РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти