Старт накопичувальної пенсійної системи: у Раді розповіли, коли ухвалять законопроєкти

20 грудня 2021, 14:56оновлено 20 грудня 2021, 17:58
Депутати планують ухвалити 5-6 законопроєктів.
Верховная Рада, депутаты
Законопроєкти для запуску накопичувальної пенсійної системи ВР планує ухвалити у 2022 році / УНИАН

Пакет законопроєктів, який дозволить запустити в Україні накопичувальну пенсійну систему, Верховна Рада планує ухвалити у 2022 році.

У згаданому пакеті – 5-6 законопроєктів. Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, пише "Інтерфакс-Україна".

"...Зараз команда має пережити подібне – великий бій за пенсійну реформу, за накопичувальну пенсію. Про неї говорять уже 20 років, але жодного закону не ухвалили. Ми плануємо її запустити", – зазначив народний депутат.

Нардепи раніше уже внесли до Верховної Ради доопрацьовану версію законопроекту №2683. Згідно з документом, планується запровадити обов'язковий накопичувальний рівень пенсійної системи. Він передбачає, що з 2023 року громадяни сплачуватимуть обов'язкові накопичувальні внески.

"Людям відкриють персональні рахунки, до яких вони отримають доступ. На ці рахунки впадуть якісь гроші від держави. І тут постане питання, як ці гроші захищати від інфляції", – зазначив Арахамія.

За його словами, спочатку людям нададуть можливість компенсувати інфляцію, наприклад, через облігації внутрішньої державної позики (ОВДП).

"А згодом громадяни зрозуміють, що гроші, якими вони оперують, можна вкладати в якісь інші проєкти. І це буде вже свідомий вибір", – сказав нардеп.

Раніше повідомлялося, що з 1 січня 2022 року піти на пенсію 60-річним стане складніше. Знову будуть змінені вимоги до страхового стажу для виходу на пенсію.

Також раніше Главред розповідав, що в Україні у жінок похилого віку можуть виникнути проблема з пенсіями. Це стосується тих, кому потрібно підтвердити дівоче прізвище.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти