Постраждалі від війни українці отримають по 6,6 тис. грн: хто може претендувати

18 жовтня 2023, 12:25
Розмір допомоги становить 2220 грн на людину на місяць і виплачується впродовж трьох місяців.
Переселенці, соцвиплати
Переселенці та постраждалі від війни українці отримають нові соцвиплати / Колаж: Главред, фото: УНІАН, pixabay

Внутрішньо переміщені особи та українці, які постраждали від війни, зможуть отримати матеріальну допомогу від благодійного фонду "Право на захист".

Розмір допомоги становить 2220 грн на людину на місяць і виплачується впродовж трьох місяців, повідомляє пресслужба міськради Сум.

Допомога надається людям, які ще не отримували міжнародну грошову допомогу, мають дохід менше 5400 грн на члена родини.

відео дня

Щоб отримати грошову допомогу, потрібно належати до однієї з наступних категорій населення:

  • переселенці, які перемістилися після 24 лютого 2022;
  • особи, які не переміщалися після 24 лютого 2022 року, але постраждали від військових дій (наприклад, повністю або частково зруйноване житло / майно, заподіяння істотної шкоди здоров'ю, смерть близьких);
  • люди, які через військові дії були змушені залишити свої будинки, але повернулися на постійне місце проживання (зокрема, з-за кордону).

Також необхідна наявність одного з наступних критеріїв уразливості (для трьох перерахованих вище категорій):

  • сім'я, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або декількома дітьми молодше 18 років або з людьми похилого віку (55 років і старше);
  • сім'я, яку очолює один самотній / кілька самотніх людей похилого віку (55 років і старше) або похилого віку з однією дитиною або кількома дітьми молодше 18 років;
  • сім'ї з однією або кількома особами з особливими потребами. А саме мають: інвалідність, хронічні захворювання;
  • прийомні сім'ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, які розлучені з батьками (необхідне документальне підтвердження).

Так, українцям упродовж трьох місяців надаватимуть по 2220 грн на людину. Тобто загалом українська родина зможе отримати 6 660 грн.

Довідка. Благодійний фонд "Право на захист" є партнером у сфері реєстрації на отримання грошової допомоги від Агентства ООН у справах біженців.

Як повідомляв Главред, міністр соціальної політики України Оксана Жолнович повідомила, що в Україні в результаті перевірок внутрішньо переміщених осіб понад 140 тисяч переселенців були позбавлені соцвиплат через невідповідність критеріям.

Раніше ми писали про те, кого з переселенців чекає збільшення виплат. Саме завдяки оптимізації витрат на соціальні виплати, уряд планує збільшити грошову допомогу для деяких переселенців.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти