Нічому радіти: у Мінфіні приголомшили прогнозом щодо курсу долару до кінця року

2 червня 2020, 19:57
За словами профільного міністра, в країні спостерігається певні короткочасні фактори для зміцнення державної валюти, але їх вкрай мало.
долар, курс долара
Міністр зробив прогноз щодо курсу гривні до долара / Фото pixabay.com

Курс гривні до долара не може порадувати зміцненням української валюти до 2020 року через несприятливу економічну ситуацію в нашій країні.

Такий прогноз дав міністр фінансів Сергій Марченко і підкреслив, що зростання курсу гривні до 35 або 40 грн за 1 долар вдалося уникнути завдяки діям Національного банку України, пишуть Факти.

За словами профільного міністра, в країні спостерігається певні короткочасні фактори для зміцнення державної валюти, але їх вкрай мало.

відео дня

"Але я б не сказав, що ми досить міцні як економіка, щоб зміцнювати свою валюту. В Україні зберігається від'ємне сальдо торговельного балансу, а офіційний прогноз сальдо зовнішньої торгівлі товарами і послугами — мінус $8,3 млрд", - нагадав міністр.

Курс гривні до долара

Нагадаємо, раніше головний економіст Ukraine Economic Outlook Михайло Кухар дав прогноз, що до кінця року курс долара триматиметься на позначці 27 грн+/-50 коп.

Фінансовий аналітик Володимир Мазуренко вважає, що курс долара в Україні може застигнути на одній позначці в 27-28 гривень за один "бакс", а потім американська валюта почне зростати в ціні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти