"Ідіотська ініціатива": експерт пояснив, що не так з податком для заробітчан

27 жовтня 2020, 02:50
Щоб вимагати зі своїх громадян податки - потрібно спочатку створити для них прийнятні умови праці та проживання, зазначив фінансист.
Податки для заробітчан 2020 - що готує новий закон для заробітчан
Податки для заробітчан 2020 - що готує новий закон для заробітчан / фото : epravda.com.ua

Голова Державної податкової служби Олексій Любченко заявив, що українські заробітчани повинні платити податки. Свою ініціативу він пояснив тим, що сьогодні, за його словами, декларується в 30 разів менше тих сум, які надсилають в Україну наші співвітчизники, які працюють за кордоном.

"Це - м'яко кажучи, ідіотська ініціатива. Адже наша держава не створила умов для роботи людей у нашій країні, фактично виштовхнула їх на заробітки за кордон, у тому числі і тим бардаком, який існує в податковій системі України (згадайте хоча б "скручування" ПДВ та інші махінації, які "кришуються" в тому числі і податковою)", - заявив політичний та економічний експерт Тарас Загородній у коментарі Главреду.

читайте такожЛегалізація самогону в Україні: депутати згодні пробачити податки за молокоВін нагадав, що люди їдуть за кордон, через що руйнуються сім'ї. Люди працюють в іншій країні, щоб забезпечувати свої сім'ї, надсилаючи їм в Україну зароблені гроші.

"А наші неповажні чиновники тут як тут – готові обкласти податками ще й заробітчан", - обурився експерт.

При цьому Загородній задався питанням: а за що і навіщо українським заробітчанам платити податки в Україні?

"Щоб пан Любченко міг їх поцупити і побудувати собі будиночок? Ні, нехай вже краще ця людина надішле гроші своїй родині, яка витратить їх в Україні на споживання, побудує бізнес, поведе дітей до школи й оплатить їм навчання, купить квартиру або щось інше - це буде більш ефективно, ніж якщо ці гроші потраплять у липкі пустотливі ручки пана Любченка, який витратить їх невідомо куди", – заявив експерт.

За його словами, спроба реалізувати цю ідею однозначно викличе негативну реакцію. Тому що в умовах, коли держава не створила для своїх громадян умов праці, але при цьому залазить ще глибше в їхню кишеню, іншої реакції бути не може.

"Чиновників зрозуміти можна: їм це дуже цікаво, адже за кордоном заробіток у валюті. Тому, природно, населенням це буде сприйнято вороже. Крім того, державі проблематично буде зловити заробітчан на несплаті податків, оскільки вони просто перестануть переводити ці гроші через банківську систему, а стануть ввозити їх готівкою через кордон. Тому подібні ініціативи наших неповажних податківців позбавлені сенсу", - резюмував Загородній.

Заробітчани України

  • Нагадаємо, раніше Олег Устенко - економіст і радник президента Володимира Зеленського - розповів, що буде з українцями-заробітчанами після пандемії китайського коронавірусу COVID-19.
  • Відразу після 1 вересня, коли офіційно буде підвищена мінімальна заробітна плата в Україні, почнуться перевірки дотримання законодавства країни про працю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти