"Центр медико-психологічної реабілітації на Саксаганського"

13 травня 2024, 12:12
268
"Центр медико-психологічної реабілітації на Саксаганського" надає 24/7 медичну та психологічну реабілітаційну допомогу військовослужбовцям країни та всім, хто постраждав від бойових травм. Роботу Центру побудовано на принципах пацієнтоцентричності, індивідуального підходу, мультидисциплінарності та доказовості. Використовуються провідні, технологічні практики реабілітації з залученням спеціалістів міжнародного рівня.

Історія:

"Центр медико-психологічної реабілітації на Саксаганського" було створено на базі "Інституту медицини праці імені Ю.І. Кундієва НАМНУ" у 2014 році. Після початку військових дій на сході України велика кількість військовослужбовців потребувала високоякісної реабілітації. Відтоді Центр розпочав приймати на реабілітацію військових з пошкодженням мозку та опорно-рухового апарату. З початком широкомасштабного вторгнення росії на територію України у 2022 році зріс попит на різні види медичної та реабілітаційної допомоги. Реагуючи на безпрецедентні виклики великої війни Центр розширив спектр напрямків реабілітації. До надання якісної психологічної допомоги додалася реабілітація:

  • від мінно-вибухових травм; травм здавлювання; черепно-мозкових травм, контузій;
  • пацієнтам з ампутаціями та травмами кінцівок; з захворюваннями ОРА (хребта та суглобів), в тому числі з хронічними станами.

Для пацієнтів з ампутаціями кінцівок створено підрозділ Центру – "Школу ходи", де надається необхідна допомога у підготовці до протезування, протези. Потім пацієнти відновлюють фізіологічні функції ходи та моторики.

У 2023 році, під час Всеукраїнської конференції "Лікарі для героїв" "Центр медико-психологічної реабілітації на Саксаганського" разом з "Інститутом медицини праці" стали майданчиками для надання психологічної допомоги пацієнтам проекту "Лікарі для героїв".

На початку 2024 року "Центр медико-психологічної реабілітації на Саксаганського" підписав меморандум про співпрацю з Київським інститутом реабілітації. Було розпочато спільні освітні та навчальні програми з реабілітації для військових.

Інформація про Центр:

Спеціалісти "Центру медико-психологічної реабілітації на Саксаганського" працюють за міжнародними протоколами, на сучасному інноваційному обладнанні. Під кожного пацієнта вибудовується особистий план реабілітації.

У багатодисциплінарній реабілітаційній команді Центру працюють лікарі медико-психологічної, фізичної, реабілітаційної медицини. Ерготерапевти, терапевти, ортопеди-протезисти, ортопеди-травматологи, невропатологи, психотерапевти, урологи, офтальмологи, отоларингологи. Маючи величезний досвід своєї бази – Клініки професійних захворювань – кожному пацієнту проводяться обов’язкові клінічні дослідження:

  • стан та патологія зору;
  • стан та патологія слуху;
  • діагностика органів дихальної системи;
  • стан та порушення периферичної нервової системи;
  • діагностика опорно-рухового апарату.

Спеціалісти Центру користуються високотехнологічним обладнанням та системами з інтегрованим штучним інтелектом, завдяки яким можна отримати точні та об’єктивні показники ефективності занять та тренувань кожного пацієнта.

Серед методів роботи Центра:

  • фізіотерапія: ударно-хвильова, радіальна, фокусна;
  • текар-терапія, магнітотерапія, кріотерапія;
  • лазеротерапія;
  • світолікуваня: ультрафіолетове випромінювання та УВЧ лампа;
  • механотерапія (за допомогою приборів зі штучним інтелектом: вертикалізатори, маніпулятори, баланс-платформи) ; підвісні системи Red cord та інше.

У своїй роботі Центр застосовує провідні технології реабілітації. "Центр медико-психологічної реабілітації на Саксаганського" почав першим використовувати інноваційне рішення з нейросенсорної реабілітації – "Rehabilitation Gaming System".

Лікарі Центру користуються перевагами телемедицини (телереабілітаційною системою RGS). Адже завдяки неї пришвидшується швидкість надання послуги. Знижується кількість транспортувань, забезпечується якісна реабілітація в умовах кадрових проблем та швидкого пошуку потрібного спеціаліста. Пацієнти отримують прогресивні реабілітаційні програми. "Центр медико-психологічної реабілітації на Саксаганського" співпрацює з клінікою "Шаріте" та іншими світовими провідними установами. Центр проводить семінари в партнерстві з Всеукраїнською Асоціацією Фізичної Медицини, Реабілітації та Курортології (ВАФК) для українських спеціалістів, щоб забезпечити передачу цінного досвіду та навичок.

Центр постійно запрошує закордонних спеціалістів для надання консультацій та обміну досвідом з українськими фахівцями. Це спеціалісти з Ізраїлю, Великої Британії, Франції. Частим гостем Центру став відомий французький спеціаліст Ерік Сінке.

"Центр медико-психологічної реабілітації на Саксаганського" співпрацює з Благодійними фондами: "Східна Зірка", "Ізраїльська медична місія України", "GEM" (Global Empowerment Mission) та інші.

Керівництво Центру:

З 2022 року "Центр медико-психологічної реабілітації на Саксаганського" очолила Ірина Сисоєнко (Громадський діяч, політик. Президент ГО "Всеукраїнська асоціація фізичної медицини, реабілітації та курортології").

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти