ЗСУ просунулися біля Бахмута і Роботиного: в ISW розкрили подробиці

31 жовтня 2023, 08:44
424
Збройні сили України просунулися в Донецькій і Запорізькій області та продовжують проводити наступальні операції проти російських загарбників.
Бахмут, карта
Армія України просунулася на північний схід від Курдюмівки - ISW / Колаж: Главред, фото: DeepState, 93-тя ОМБр Холодний Яр

Сили оборони України під час боїв із окупантами агресора Росії досягли просування під Бахмутом і тактично просунулися на захід від Роботиного. Українські війська продовжують свої наступальні операції на обох напрямках. Про це заявили в американському Інституті вивчення війни.

У зведенні ISW йдеться про те, що ЗСУ вдалося просунутися на північний схід від населеного пункту Курдюмівка в 10 кілометрах від Бахмута. Також війська досягли просування західніше Роботиного Запорізької області.

Як стверджують аналітики, 30 жовтня російські окупанти продовжували свої наземні атаки в районі Бахмута, але жодної заяви або підтвердження щодо їхнього просування не було.

відео дня

Крім того, посилаючись на Генштаб ЗСУ, вони акцентували увагу на тому, що українська армія продовжує свої наступальні дії в районі Бахмута і на Мелітопольському напрямку.

Ситуація під Бахмутом і Авдіївкою

Пресофіцер 26-ї артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича, старший лейтенант Олег Калашников заявив, що під Бахмутом ситуація залишається важкою. Російські окупанти наступають на флангах, важкі бої йдуть південніше міста.

Ворог посилився і атакує під Бахмутом і Куп'янськом, розповів командувач Сухопутними військами Олександр Сирський. За його словами, війська РФ щодня атакують українські позиції, намагаються зупинити просування ЗСУ в районі Бахмута, а в атаках задіюють десантників і ув'язнених.

Росія стягнула під Авдіївку 40 тисяч військ і 300 танків, але ЗСУ не залишать місто, сказав речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун. Як заявив представник української армії, кількість атак у районі Авдіївки стало менше, ніж під Мар'їнкою Донецької області.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти