Влада Білорусі готує теракт до Дня Волі - соцмережі

24 березня 2021, 07:23
Об'єднання білоруських силовиків заявило, що в країні хочуть дискредитувати протестний рух і повністю його ліквідувати.
Протести в Білорусі
23 січня в Білорусі поновилися протести проти режиму Лукашенка / Фото news.tut.by

Комітет державної безпеки Білорусі готується здійснити терористичний акт в одній з будівель органів внутрішніх справ. В результаті це дозволить Олександру Лукашенку запровадити в країні надзвичайний стан.

Про це повідомляє об'єднання білоруських силовиків BYPOL в Telegram. Зазначається, що теракт може відбутися 25 березня – у День Волі.

"За інформацією наших джерел, авторитет і ступінь довіри до яких не викликає жодних сумнівів, 25 березня в рамках плану з дискредитації протестного руху і його повної ліквідації силами Комітету державної безпеки готується вчинення терористичного акту в одній з будівель органів внутрішніх справ", - йдеться у повідомленні.

Представники об'єднання звернулися до білорусів і заявили, що зазначена інформація не повинна скасувати плани щодо святкування Дня Волі.

"Вона не повинна поселити в нас страх і відмовитися від рішучості боротися за нашу свободу. Просто в найближчі дні нам слід бути більш уважними і триматися подалі від адміністративних будівель (особливо будівель органів внутрішніх справ), а також, за можливості, уникати послуг громадського транспорту", - зазначили силовики.

Влада Білорусі готує теракт до Дня Волі - соцмережі

Довідка. День Волі, також День Незалежності - річниця проголошення незалежності Першої національної держави - Білоруської Народної Республіки. Традиційно святкується 25 березня, передає Вікіпедія.

Свято приурочене до ухвалення третьої статутної грамоти 25 березня 1918 року. У Республіці Білорусь святкується на неофіційному рівні. Також свято відзначається білоруською діаспорою.

читайте такожКулеба попередив про загрозу поглинання Білорусі Росією

Протести в Білорусі - про що раніше писав Главред:

  • Масові протести в Білорусі почалися 9 серпня 2020 року - в день виборів президента країни, на яких перемогу, згідно з даними Центрвиборчкому, здобув Олександр Лукашенко, який набрав 80,1% голосів. Значна частина білорусів не визнала переобрання Лукашенка, який займає посаду глави держави з 20 липня 1994 року – понад 26 років.
  • Мирні акції в Білорусі розганяли білоруські силовики, які застосовували надмірну силу проти активістів.
  • 23 вересня пройшла таємна інавгурація президента Білорусі, після чого Олександр Лукашенко знову очолив державу.
  • Однак Захід не визнав Лукашенка легітимним президентом. Відносно представників режиму запроваджено санкції.
  • 23 січня в Білорусі відновилися протести проти режиму Лукашенка. Активісти вийшли на нові мітинги, в ході яких силовики проводили затримання.
  • Лідер білоруського опозиційного руху Світлана Тихановская заявила, що опозиція, у якої немає ресурсів боротися з насильством влади, зазнала поразки. Зараз триває робота над організацією опозиційних об'єднань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти