Візит Зеленського до Москви і вибори на Донбасі: у Росії розкрили плани Путіна щодо України

3 липня 2021, 05:28оновлено 3 липня 2021, 06:09
Зустріч Зеленського і Путіна не відбудеться через позицію Москви, вважає російський адвокат Марк Фейгін.
Візит Зеленського до Москви і вибори на Донбасі: у Росії розкрили плани Путіна щодо України
Зеленський не піде на умови Росії щодо Донбасу - російський адвокат / president.gov.ua

Зустріч президента України Володимира Зеленського і глави РФ Володимира Путіна не відбудеться, тому що Москва намагається принизити українського гаранта і провести подібні перемовини за сценарієм Кремля, у той час коли Зеленський зацікавлений в конкретному вирішенні питань. Росія прагне до того, щоб ситуація з Мінськими угодами була врегульована на міжнародному рівні, а конфлікт на Донбасі було вирішено на вигідних для Кремля умовах. Про це заявив російський адвокат, політик Марк Фейгін.

У ефірі телеканалу Україна 24 він сказав про те, що зустрічі Зеленського і Путіна, швидше за все, не буде. Москва намагається диктувати формат, який не вигідний Києву, і не ставить перед собою завдання проведення конструктивних перемовин. У грудні 2019 року Зеленський вже відмовився підписувати вигідні Росії документи, а в Кремлі не готові до повторення такого сценарію.

"Зустрічі з Путіним не буде, не тільки тому, що нічого обговорювати, зустрічі не завжди мають предмет обговорення, вони мають і форму. Путіну важливо принизити Зеленського, щоб він приїхав до Москви, пам'ятаєте ідею "нехай на парад на 9 травня до нас приїжджає"? Зеленський на це не піде за жодних обставин, вони переконалися в цьому ще 9 грудня 2019 року, коли роздратовано в нормандському форматі реагували на відмову від підписання відповідних документів, які ніби як були узгоджені. Пам'ятаєте історію з Сурковим, який ніби як психанув, про це Аваков розповідав. Ось вони не хочуть повторення такого сценарію, якщо вже ні про що не домовляться, то треба вирішити якусь політичну задачу: виставити Зеленського таким несерйозним співрозмовником, актором", - пояснив Фейгін.читайте такожЗрив зустрічі Зеленського і Путіна: на Банковій пояснили заяви Кремля

За його словами, Зеленський вважатиме подібні перемовини неконструктивними і не погодиться на діалог в таких умовах. У Росії, у свою чергу, очікують визнання "Мінська" на міжнародній арені на базі вигідного для Москви сценарію, щоб наполягати на проведенні виборів на Донбасі перед тим, як будуть вирішені питання безпеки у ОРДЛО.

"Судячи з усього, Зеленський не збирається піддаватися на це, йому цікаві конкретні обговорення, враховуючи, що питання про мінський формат стоїть гостро, тому що обговорювалося у Женеві між Байденом і Путіним, і Путін наразі не домігся визнання мінського формату в інтерпретації Москви. Він очікує, що у Вашингтоні і Берліні буде чітко продекларовано, що мінський формат зберігається, і тоді Москва може наполягати на їх інтерпретації "спочатку вибори, потім все інше", - підкреслив Марк Фейгін.

Зустріч Зеленського і Путіна

  • Президент України Володимир Зеленський 20 травня сказав про те, що Офіс глави держави вже веде перемовини з Кремлем щодо організації зустрічі з господарем Кремля Володимиром Путіним.
  • Спікер Кремля Дмитро Пєсков у відповідь заявив, що перемовини щодо організації зустрічі Путіна і Зеленського йдуть. Російську сторону в процесі представляє заступник голови адміністрації РФ Дмитро Козак.
  • 30 червня глава РФ Володимир Путін звинуватив Зеленського у тому, що він нібито здав Україну під зовнішнє управління Заходу. За таких умова, за словами політика, зустріч українським президентом проводити немає сенсу. Однак Путін готовий до перемовин із Зеленським.
  • Президент України Володимир Зеленський також підтвердив намір провести перемовини з Путіним. Діалог можливий у тому випадку, якщо глава Росії зацікавлений у врегулюванні російсько-українського конфлікту.
  • 2 липня в Кремлі заявили, що наразі немає жодних суттєвих перемовин щодо організації зустрічі Путіна і Зеленського.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти