У США припустили, що інші країни НАТО можуть ввести війська в Україну

21 березня 2022, 07:33
1344
Пояснення щодо ситуації з можливим введенням в Україну миротворців НАТО пояснила постійний представник Штатів при ООН Лінда Томас-Грінфілд.
Миротворець
У США пояснили, що інші країни НАТО можуть ввести війська в Україну / Reuters

Країни Північноатлантичного альянсу (НАТО) можуть прийняти рішення про введення військ в Україну, хоча США напевно не будуть вводити на територію цієї країни свої війська. Про це в інтерв'ю телеканалу CNN заявила постійний представник Штатів при ООН Лінда Томас-Грінфілд.

"Я можу сказати, що американські війська не будуть на території України в даний момент. Президент Джо Байден ясно це сказав, але інші країни НАТО можуть вирішити, що хочуть ввести війська в Україну", ‒ сказала чиновниця.

Томас-Грінфілд також уточнила – президент США Джо Байден, який їде до Європи на екстрений саміт НАТО, під час візиту до Польщі обговорить питання запровадження миротворчого контингенту в Україну.

відео дня

читайте такожВерховна Рада вимагає від ООН ввести миротворців в Україну

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що США в ході переговорів з Туреччиною виступила з пропозицією по відправці в Україну зенітно-ракетних комплексів С-400 виробництва Росії. Однак офіційного запиту Анкарі з боку Вашингтона з даного питання поки не надходило. При цьому американці пропонують і іншим країнам поставити Києву системи протиповітряної оборони.

Як повідомляє Reuters, американські чиновники на вищому рівні кілька разів за останній місяць говорили зі своїми колегами з Туреччини про таку можливість.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти