У США виявили спалах чуми: померла 10-річна дівчинка

24 липня 2021, 10:47оновлено 24 липня 2021, 11:35
Це захворювання викликається бактеріями, які здатні передаватися людині через укуси інфікованих бліх або при контакті з інфікованими тваринами.
бубонна чума
У США виявили спалах чуми: померла 10-річна дівчинка / Pixabay.com

В американському штаті Колорадо органи охорони здоров'я розслідують можливий спалах чуми після того, як на початку липня померла 10-річна дівчинка від ускладнень, пов'язаних, ймовірно, з цим небезпечним захворюванням. Цей випадок - перший з 2015 року.

Як пишуть видання Dailymail і WGN9, дівчинка, яка померла, жила в окрузі Ла-Плата на південному заході Колорадо. Після її загибелі фахівці почали лабораторну перевірку. Результати досліджень показали, що у відразу шести округах цього штату були лабораторно підтверджені повідомлення про чуму у тварин, а також бліх.

Уточнюється, що ще 18 травня місцевих жителів закликали вжити заходів обережності після того, як в окрузі Ель-Пасо була виявлена заражена чумою білка.

відео дня

"Чума присутня в Колорадо, принаймні з 1940-х років, і випадки зараження диких гризунів у штаті реєструються все частіше. Хоча ми спостерігаємо велику активність чуми протягом літа, хворобу можна виявити у гризунів цілий рік, іноді вона передається іншим видам диких тварин, а також домашнім кішкам і собакам", — розповів лікар Дженніфер Хаус.

Зазначається, що з 2005 до 2020 років у штаті зареєстровано 22 випадки чуми. Дев'ять з них - у графстві Ла-Плата. За даними Colorado Public Radio, у 2015 році у всій країні від чуми померли чотири людини. Зокрема, двоє з Колорадо: дорослий з округу Пуебло і підліток з округу Ларімер.

Відомо, що це захворювання викликається бактеріями, які здатні передаватися людині через укуси інфікованих бліх або при контакті з інфікованими тваринами.

Медики кажуть, що в разі раннього виявлення чума лікується. Більшість симптомів дуже схожі на грип: лихоманка, озноб, головний біль, слабкість і кашель. Інфекція часто призводить до хворобливості або збільшення лімфатичних вузлів і зміни кольору шкіри. Людям рекомендується триматися якомога далі від гризунів, в тому числі і від білок.

читайте такожКитай "подарував" світу бубонну чуму: що це, симптоми і чи загрожує нова пандеміяНагадаємо, у серпні 2020 року повідомлялося, що в американському штаті Каліфорнія зареєстрували випадок зараження чумою. Хворобу підчепив житель округу Ельдорадо.

Ймовірно, чоловік заразився після укусу блохи, коли вигулював собаку біля річки Траки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти