У ООН дорікнули Україні через блокаду "каналів Медведчука"

11 березня 2021, 15:31
ООН визнає право Києва на вирішення питань, пов'язаних з національною безпекою держави.

112 Україна,Медведчук
У ООН неоднозначно відреагували на відключення в Україні "каналів Медведчука" / УНІАН

Заборона на мовлення телеканалів 112 Україна, NewsOne і ZiK може позначитися на свободі слова в Україні, тому що засоби масової інформації можуть поширювати різні відомості та ідеї. При цьому держави мають право захищати свої національні інтереси в питанні протидії дезінформації, заявили в Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини, повідомляє Радіо Свобода.

Зокрема, глава моніторингової місії Організації з прав людини Матильда Богнер вважає, що держави за законом можуть протистояти інформаційним викликам, які загрожують національній безпеці. Однак заборона на роботу каналів може мати наслідки для свободи слова в Україні.

"Хоча для держави законною метою є захист національної безпеки, в тому числі шляхом протидії дезінформації, УВКПЛ стурбоване тим, що це рішення може вплинути на свободу слова в Україні і нагадує, що держави зобов'язані поважати, захищати і забезпечувати права на свободу вираження думок", - сказала Богнер, підкресливши, що у журналістів є право поширювати різну інформацію.читайте такожУ Кабміні розкрили головні причини блокади "каналів Медведчука"

Блокування "каналів Медведчука" в Україні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти