У Зеленського розкрили важливу деталь фінансування 112 Україна, ZIK і Newsone

3 лютого 2021, 15:27оновлено 3 лютого 2021, 16:12
Україна не могла не вдарити санкціями по каналах Медведчука в умовах посилення агресії РФ і окупації Криму з Донбасом, стверджує Ігор Жовква.
Офіс президента
У Офісі президента пояснили санкції проти Козака і групи його телеканалів / УНІАН

Підставою для прийняття рішення про запровадження санкцій проти соратника Медведчука, нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака і його телеканалів 112 Україна, ZIK і Newsone, є наявність залізобетонних доказів, що підтверджують фінансування медіаресурсів з Росії. Як повідомляє Укрінформ, про це заявив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква.

За його словами, Рада національної безпеки і оборони отримала серйозні доказ того, що телеканали, пов'язані з Медведчуком, фінансуються з Росії. У зв'язку з цим було прийнято рішення про впровадження обмежень проти Тараса Козака і групи його телеканалів. Влада прийняла раціональне рішення в умовах російської агресії проти України.

"Учора РНБО прийняла консолідоване рішення щодо накладення санкцій щодо трьох телеканалів та їхнього власника. Очевидно, що підставою цього стали незаперечні свідчення і докази, що ці телеканали вже довгий період часу фінансуються державою-агресором. Відповідно, держава не могла не діяти в тих умовах, коли агресія ще більше посилюється, коли Крим залишається окупованим, коли українські солдати продовжують гинути на окупованому Донбасі", - сказав чиновник, додавши, що докази про фінансове спонсорство телеканалів 112 Україна, ZIK Newsone з Росії отримані від СБУ.читайте такожУ Путіна жорстко відреагували на санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK, 112 Україна

При цьому він додав, що це рішення жодним чином не пов'язане з порушенням принципу вільної журналістики на території країни. Розслідування проти глави держави і влади продовжаться і надалі.

"Але не варто плутати ЗМІ, не варто плутати новини і фейки, пропаганду - це абсолютно різні речі", - підкреслив Ігор Жовква.

Санкції проти каналів Медведчука

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти