В Оксфорді вирішили вдарити по нотній грамоті: її визнали колоніальною і занадто білою

29 березня 2021, 15:47
Систематичне вивчення композиторів епохи рабовласництва завдає психологічні травми кольоровим студентам, визнали викладачі.
Дуа Липа
Вивчення частини спадщини класичних композиторів в Оксфорді запропонували замінити дослідженням стрімів співачки Дуа Ліпи / GettyImages

Після протестів Black Lives Matter академічний склад Оксфорда розглядає перегляд програми навчання студентів музиці з метою її "деколонізувати", так як сьогодні вона є частиною "співучасті в перевазі білих".

Як повідомляє The Telegraph, професори кажуть, що класичний репертуар, який викладається в Оксфорді і включає твори Моцарта і Бетховена, надмірно зосереджений на "білій європейській музиці рабовласницької епохи". Вони запропонували реформу для вирішення цієї "білої гегемонії", включаючи переосмислення вивчення нотної грамоти, оскільки вона є" колоніальною репрезентативною системою", яка не позбулася зв'язку з колоніальним минулим і є ляпасом для кольорових студентів.

Занепокоєння академіків викликав також той факт, що переважну частину викладачів складають білі чоловіки, які надають привілейоване становище білій музиці. Вони запропонували викреслити з обов'язкових дисциплін клавішні інструменти, а також диригування оркестром, оскільки ті "структурно центрують білу європейську музику", що викликає "великі страждання у кольорових студентів".

відео дня

Спадщину композиторів на кшталт Шуберта пропонується замінити на вивчення інших питань, таких як "Африка і африканська музика діаспор"," Глобальна музика" і "Поп-музика". Завдяки останній, студенти зможуть вивчати гучні події на зразок рекордного прямого ефіру Дуа Ліпи або вимог артистів, щоб екс-президент США Трамп не використовував їх пісні у своїй політичній діяльності.

Раніше влада американського штату Орегон заявила, що в традиційному курсі математики простежуються "ідеї переваги білої раси".

Інші прояв расизму-про що повідомлялося раніше:

Цілий список популярних мультфільмів Disney був видалений зі стримінгового сервісу Disney через звинувачень у расизмі.

У США скасували показ фільму Віднесені вітром на сервісі HBO Max. Легендарний фільм про кохання, переконання та громадянську війну розкритикували за те, як у ньому зображені темношкірі, і що він взагалі зачіпає громадянську війну в США.

Журналісти BBC припустили, що сноуборд і лижний спорт є демонстрацією привілейованого становища білої людини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти