У Литві агресивний чоловік побив українця та вилаяв Зеленського

27 березня 2023, 19:05
Литовець побив українця через те, що той не захищає свою країну від країни-агресорки Росії.
У Литві агресивний чоловік побив українця та вилаяв Зеленського
У Литві чоловік побив українця / ua.depositphotos.com

Українці, які через війну шукають притулок в інших країнах, не завжди бачать лише співчуття та бажання допомогти. Зокрема, у Литві громадянин не лише вилаяв президента України, а й напав на українця.

Як пише Delfi, інцидент трапився у місцевому барі. Литовець побив українця через те, що той не захищає свою країну від країни-агресорки Росії.

"Ми прийшли в бар, хотіли випити пива, не могли замовити, тому що бармен не говорив російською. Чоловік, який перебував поруч, пояснив бармену, що ми хочемо пива, а потім став нам дорікати за те, що ми не залишилися воювати в Україні. Я йому пояснив, що не можу воювати через слабке здоров'я, але він мене не слухав. Він поводився агресивно, кричав, лаявся, а потім став звинувачувати Україну в тому, що йде війна", - розповів потерпілий українець, який живе у Литві з кінця літа 2022 року.

відео дня

За словами потерпілого, литовець сказав, що кожна людина має воювати за свою країну, але при цьому звинувачував президента України Володимира Зеленського.

"Я йому пояснював, що в Україні люди воюють добровільно, жодного примусу немає, але він не слухав", - згадав українець.

Він сказав, що намагався якнайшвидше випити пиво і піти, але тут агресивний чоловік несподівано вдарив його кулаком по обличчю.

Кримінальну справу вже розглянув суд. За напад на громадянина України суддя призначив Артурасу покарання до 8 місяців позбавлення волі з відстрочкою на півтора року. Крім того, засудженому забороняється вживати речовини, що впливають на психіку, також він повинен брати участь у програмі корекції поведінки. Під час сварки були розбиті вітрина й алкогольні напої, збитки звинувачений має відшкодувати.

Нагадаємо, у Німеччині у Франкфурті-на-Майні охоронець готелю Roomers жорстоко побив українського військового. Повідомляється, що український захисник приїхав до Німеччини на лікування та реабілітацію. У нього діагностували перелом щелепи і носа, струс мозку, зламані зуби і множинні гематоми. Воїну призначена операція, після якої буде реабілітація.

Також повідомлялося, що у Берліні агресивно налаштований чоловік напав на українця, який був у шапці з тризубом. Інцидент стався в одному з торгових центрів. До нього підійшов чоловік і став погрожувати розправою через тризуб на шапці українця. Коли Євген хотів зафіксувати те, що відбувається на камеру, чоловік накинувся на нього.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти