В Африці знову спалахнула епідемія вірусу Ебола

16 лютого 2021, 06:01
Всього шість років минуло з того часу, як в африканській країні Гвінея був зафіксований спалах вірусу Ебола. І ось, як показують дослідження, вірус повернувся.
Ебола
В Африці знову спалахнула епідемія вірусу Ебола / Reuters

Влада африканської країни Гвінея оголосила про початок нової епідемії вірусу Ебола - всього через шість років після попередньої великого спалаху. Вірус був діагностований на початку лютого 2021 року в осіб, які були присутні на похоронах медсестри. Як повідомляє сайт Guinee114, уряд Гвінеї оголосив про початок епідемії в префектурі Нзерекорі та районі Гуеке.

За словами чиновників, вже троє людей, які були присутні на похоронах медсестри, померли. А наявність вірусу було виявлено в аналізах, взятих у них після смерті.

Троє з тих, що заразилися на цей час ізольовані. Один з них знаходиться в столиці Гвінеї Конакрі, інші - в Нзерекорі. Також медики ізолюють всіх осіб, чиї контакти із зараженими були вірогідно підтверджені.

Очікується, що найближчим часом керівництво Всесвітньої організації охорони здоров'я буде залучати всі наявні ресурси для надання екстреної допомоги Гвінеї. Зокрема, буде прискорена масова закупівля вакцин проти вірусу Ебола.

Чим небезпечний вірус Ебола:

  • Як повідомляють медики, вірус Ебола викликає гостре респіраторне захворювання - геморагічну лихоманку Еболи. Інфекція дуже легко поширюється і характеризується важким перебігом, інтоксикацією тіла і високим рівнем смертності. Під час минулих епідемій летальність склала близько 50%.
  • Вірус вражає як людей, так і тварин, передається через кров та інші фізіологічні рідини. Також заразитися можна через предмети, з якими контактував інфікований.
  • Крім того, вірус Ебола зберігається в організмі після одужання протягом декількох місяців.

читайте такожУ США офіційно почали лікувати коронавірус препаратом від Еболи

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Жінка померла від вірусу Ебола У Демократичній Республіці Конго через всього через три місяці після закінчення попереднього спалаху хвороби.
  • Симптоми захворювання з'явилися у жінки 1 лютого, а через два дні вона померла в лікарні в місті Бутембо.
  • Спалах, вже дванадцята за рахунком, була зафіксована в найкоротші терміни після того, як влада ДРК оголосила про припинення одинадцятого спалаху, в рамках якої заразила 130 осіб і вбила 55 з них.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти