Помер актор-зірка Вічного поклику і Великої перерви

7 січня 2021, 17:03оновлено 24 січня 2021, 13:27
Валерій Хлевінський помер на 78-році життя.
Актор
Валерій Хлевінській / 24СМИ

Відомий радянський кіно- і театральний актор Валерій Хлевінській помер 7 січня в Москві.

Про це повідомляється на офіційному сайті Московського Художнього театру імені Антона Чехова, в якому працював артист. Причина смерті Хлевінського не називається.

Громадянська панахида за артистом і відспівування відбудеться в найближчий понеділок, 11 січня. Похорони пройдуть на Троєкуровському кладовищі Москви.

Валерій Хлевінський народився 14 листопада 1943 року в місті Горький (нині ‒ Нижній Новгород). Зі школи брав участь у самодіяльності й відвідував драматичний гурток Володимирського гарнізонного будинку офіцерів.

З першого разу Хлевінського не вдалося вступити до школи-студії МХАТ. Він півтора сезони грав у драматичному театрі імені Анатолія Луначарського в місті Володимир.

Потім Хлевінський все-таки вступив Школу-студію МХАТ і закінчив її в 1969 році. Багато років грав у театрі Соврєменнік і в Табакерці ‒ театрі Олега Табакова. У 2001-му влився в трупу МХТ імені Антона Чехова. І викладав акторську майстерність у Школі-студії МХАТ.

Зніматися в кіно Хлевінський почав в 1970-х - Єгор з "Кінця Любавіних", Том Старк з телефільму "Вся королівська рать", Авдотьїн у "Великій перерві", Савельєв в "Вічному поклику".

Серед інших його відомих фільмів: "Мовчання доктора Івенса", "Валентин і Валентина", "Сувенір для прокурора", "Таксі-блюз", "Діти чавунних богів".

читайте такожПомер Валентин Гафт - біографія і фільмографія актора

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • У Москві на 81 - му році життя помер актор і зірка легендарного фільму Людина-амфібія Володимир Коренєв.
  • Коренєв помер від наслідків коронавірусу.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти