У Байдена почали переговори з Меркель з приводу Північного потоку-2

16 лютого 2021, 15:58оновлено 16 лютого 2021, 17:00
16 лютого біля Білого дому крайній термін для того, щоб опублікувати список компаній, які порушують закони США проти Північного потоку-2.
Північний потік-2
Будівництво Північного потіку-2 / Reuters

Новий склад чиновників Білого дому почав переговори з владою Німеччини з приводу ситуації навколо російського газопроводу Північний потік-2. Про це повідомляє у вівторок, 16 лютого, американське видання Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на високопоставленого чиновника з офіційного Берліна.

За даними джерела, в рамках переговорів обговорюються загрози введення нових санкцій проти компаній, які беруть участь у будівництві Північного потоку 2.

До слова, саме 16 лютого в адміністрації президента США Джо Байдена настає крайній термін для того, щоб опублікувати список компаній, які порушують закони США, прямо спрямовані на зупинку проєкту Північний потік-2. Всі ці компанії можуть стати потенційними об'єктами американських санкцій.

При цьому, за даними WSJ, Білий дім на чолі з Джо Байденом можуть відмовитися від введення санкцій проти Північного потоку-2 відповідно до національних інтересів.

читайте такожПівнічний потік-2 буде добудований, але на умовах США

Північний потік-2 новини

  • Проєкт Північний потік-2 зіткнувся з новими проблемами після вступу в силу 1 січня 2021 року нових американських санкцій, які передбачають введення обмежень проти всіх компаній, прямо або опосередковано залучених у будівництві газопроводу.
  • 15 Січня мала стартувати добудова ПП-2 в Данії, однак процес згорнули через технічні проблеми. У Росії припустили, що це пов'язано з відсутністю сертифікації у трубоукладача Академік Черський. Сертифікувати судно повинна була норвезька компанія DNV GL, проте вона вийшла з проєкту під загрозою санкцій США.
  • Вашингтон 19 січня запустив нові санкції, на цей раз проти трубоукладача Фортуна, залученого у будівництві Північного потоку-2.
  • Втім, 6 лютого в Nord Stream AG заявили про початок робіт з будівництва ПП-2 в Данських територіальних водах. Трубопрокладкою зайнялося судно Фортуна. Після прокладання кількох сотень метрів роботи призупинили через погіршення погодних умов.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти