Путін розпочав війну, бо керувався амбіціями та образою на Захід – директор ЦРУ

15 квітня 2022, 08:59
Путін розпочав широкомасштабну війну проти України, керуючись своїми амбіціями та почуттям образи на Захід, каже директор відомства Вільям Бернс.
Уильям Бернс
Директор ЦРУ Вільям Бернс пояснив, як його відомство допомагає Україні у війні/ УНІАН

Очільник Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс розповів, що американська розвідка ще восени 2021 року почала отримувати "тривожні та детальну" інформацію про плани російського диктатора Володимира Путіна вторгнутися в Україну.

За словами Бернса, російський президент керувався власними амбіціями та образою на Захід, а також почуттям незахищеності свого становища. Про це директор відомства заявив під час виступу у Технологічному університеті штату Джорджія, пише Голос України.

Також директор ЦРУ розповів, як його відомство допомагає Україні протистояти Росії у війні. За словами Бернса, та інформація, яку надають владі України розвідслужби США, є "життєво важливими" для українців у їхній боротьбі з агресією РФ.

відео дня

Крім цього, Бернс зазначив, що його жахають воєнні злочини, вчинені російськими окупантами в Україні.

Нагадаємо, директор ЦРУ Білл Бернс не виключив можливості застосування Росією тактичної ядерної зброї у війні проти України, але в той же час він зазначив, поки що підготовки до цього не спостерігається.

Також раніше Бернс заявив, що Путін не має стійкої мети у розв'язаній ним війні проти України. Очільник ЦРУ зазначив, що зараз Росія погоджується на переговори з Україною заради тактичної вигоди.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти